Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Londýn hore nohami. Muž hrozil výbuchom, mal rukojemníkov!
Zdielať na

Londýn hore nohami. Muž hrozil výbuchom, mal rukojemníkov!

Viac než tisíc ľudí evakuovali z centra Londýna po tom, ako sa neznámy muž vyhrážal, že vyhodí do vzduchu seba a celú budovu. K sebe si zobral niekoľko rukojemníkov.

Muža videli, ako vchádza do budovy jednej z firiem, ktorá sídli na ulici Tottenham Court Road. Na svojom tele mal údajne pripevnené štyri kanistre s benzínom a vyhrážal sa, že sa odpáli. Iný zdroj uvádza, že to boli plynové bomby. Muž je podľa všetkého psychicky narušený, polícia budovu obkľúčila. Na spomínanú adresu poslala nielen ozbrojené komando, ale aj vyjednávačov.

Neprešiel školením, chcel späť peniaze

Podľa svedkov ide o asi 50-ročného muža, ktorý prikázal zamestnancom kancelárie vyhadzovať z piateho poschodia počítače, kancelársky nábytok a papiere. Údajne si vzal za rukojemníkov štyroch ľudí.

Spravodajský server Huffington Post, ktorý má neďaleko svoje sídlo, citoval svedkov udalosti. "V podstate pohrozil, že vyhodí kanceláriu do vzduchu," povedal Abby Baafiová. "Povedal, že mu nezáleží na živote, že mu nezáleží vôbec na ničom a že všetkých vyhodí do povetria. Hľadal konkrétne mňa, ale zatajila som, ako sa volám a on ma prepustil, pretože som v treťom mesiaci tehotenstva." Podľa nej muž zaútočil preto, lebo neprešiel sitom školenia a chcel, aby mu vrátili peniaze.

V centre bezpečnostné zátarasy

Polícia urobila okolo budovy bezpečnostné zátarasy, uzatvorila neďalekú stanicu metra a odklonila osem autobusových liniek. Televízne zábery ukazujú, že na mieste sú tiež záchranky a hasičské autá. Tottenham Court Road je rušná ulica v centre britskej metropoly, blízko pri areáli Londýnskej univerzity a Britského múzea.

Policajtom sa po niekoľkých hodinách vyjednávania muža napokon podarilo spacifikovať. Podľa všetkého má 49 rokov a je psychicky narušený.

Londýn_rukojemnícka_dráma

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy