Polojasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Otehotnela po znásilnení. A jej syn (†12) si siahol na život...
Zdielať na

Otehotnela po znásilnení. A jej syn (†12) si siahol na život...

Niektorí ľudia to majú v živote oveľa ťažšie, ako by sa nám zdalo. A táto žena si bitky od života užila až až. Najskôr ju znásilnili, otehotnela a syna musela vychovávať sama, aj keď bola telesne postihnutá. Jej chlapček však v škole zažíval dennodennú šikanu, kvôli ktorej sa zastrelil. Žena kladie vinu nezáujmu školy...

Šikana pre útlu postavu a zlú kondíciu

Victor Feletto z Buenos Aires bol jej zmyslom života. No tentokrát to nevydržal, namiesto zo školy domov si to namieril k starým rodičom. Vedel, že tu nájde zbraň. Podľa rodičov bolo rozbuškou dlhodobé doberanie, zosmiešňovanie a napádanie chlapca na hodinách telesnej výchovy. Skupina spolužiakov sa vysmievala z jeho útlej postavy a slabej kondície.

Psychológ vinu školy popiera

Napokon sa mu vyhrážali prepadnutím. Chlapec to neuniesol a zastrelil sa. Rodina vinu pripisuje nezáujmu vedenia školy. O probléme vraj vedeli, no nič nepodnikli. Školský psychológ však zodpovednosť školy popiera.

"Ak by bola škola na vine, tak by sa tu deti zabíjali jedno po druhom. Ide tu o žiakov so slabým prospechom, ktorí si frustráciu ventilujú agresivitou. Ale škola nemôže byť zodpovedná za ničiu samovraždu," tvrdí psychológ Fernando Osorio.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy