Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pred 8 rokmi Viktória (†9), teraz vtedajší správca strediska
Zdielať na

Pred 8 rokmi Viktória (†9), teraz vtedajší správca strediska

Už osem rokov uplynulo od smrti dievčatka zo Starej Ľubovne, ktorému uvoľnené lano z vleku smrteľne poranilo hlavu. Jeden z dvojice obžalovaných mužov v utorok spáchal samovraždu priamo na mieste, kde sa vtedy tragédia stala.

Muža našli obeseného na stožiari, oproti ktorému je pomník vtedy 9-ročnej Viktórie, ktorá tu zomrela po úraze hlavy. Vtedy sa lano uvoľnilo presne na tomto mieste, zo spomínaného stožiara, a trafilo ju do hlavy.

Výčitky svedomia?

Súd sa už ťahá dlhé roky, obesený muž bol v čase tragédie správcom strediska. Nikto ale nečakal, že si po 8 rokoch siahne na život. "Predpokladám, že tie súdne procesy a spory, ktoré sa ťahali tak dlho, mali vysoký podiel na udalostiach, ktoré sa stali," hovorí klinická psychologička Mária Jancurová.

Tragédiou je v tomto prípade aj to, že otca našli obeseného jeho synovia. Pri pohľade na miesto, kde spáchal samovraždu, behal mráz po chrbte asi všetkým. "List na rozlúčku sa zatiaľ nenašiel. Ohliadajúca lekárka priamo na mieste predbežne cudzie zavinenie vylúčila," informuje Daniel Džobanik, hovorca KR PZ v Prešove.

Rozhodnutie už nepadne...

Ostatné súdne pojednávanie bolo v pondelok minulý týždeň, no rozhodnutie stále nepadlo a v prípade tohto muža už ani nepadne. "Trestné stíhanie nemožno začať a ak už bolo začaté, nemožno v ňom pokračovať a musí byť zastavené voči tomu kto zomrel alebo bol vyhlásený za mŕtveho," vysvetľuje hovorca krajského súdu v Prešove Michal Drimák.

Či sa nebohý muž pripravoval na odchod z tohto sveta už dlhšie alebo za to môže skrat, sa už nikdy nikto nedozvie.

Polícia_hasiči_obesenec

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy