Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Tragédia! Andrea (†31) vyskočila z okna krátko po pôrode...
Zdielať na

Tragédia! Andrea (†31) vyskočila z okna krátko po pôrode...

Obroská tragédia sa stala v Dolnom Kubíne. Len 31-ročná prvorodička sa ešte z pôrodu poriadne ani nespamätala a z izby, kde v tom čase ležalo niekoľko ďalších mamičiek, vyskočila. Za sebou zanechala nielen malú dcérku bez matky, ale aj nešťastnú a šokovanú rodinu. Na mieste bola aj reportérka Eliška Prečová.

Smrť mamičky len tri dni po pôrode

Bolo len pár minút pred ôsmou hodinou a novopečená mamička Andrejka vyšla na balkón dolnooravskej nemocnice na treťom poschodí. Nik ešte netušil, čo bude nasledovať. Podľa našich informácií všetko vyzeralo normálne, údajne v rannom telefonáte s mužom Andrejka riešila ešte každodenné veci. Zo svojho dievčatka sa tešila len tri dni.

Pozor na laktačnú či popôrodnú psychózu

Žena napokon vyskočila z okna a ťažko dopadla na kapotu auta a následne na zem. Zdravotníci sa ju ešte pokúšali oživiť, no márne. "Pôrod patrí medzi záťažové situácie a rodička môže podľahnúť rôznym stresom, úzkostiam," upozorňuje na stav po pôrode aj psychológ Karol Kleinmann. Práve tie môžu byť spúšťačom psychotického ochorenia, známeho ako laktačná psychóza... Tá môže skončiť samovraždou alebo zabitím novorodenca.

Po obrovskom šťastí obrovská tragédia

V čase, keď vyskočila z balkóna, boli v izbe podľa našich informácií ďalšie čerstvé mamičky. Nikto si však počínanie Andrey nevie vysvetliť. Rodina o tragédii odmieta hovoriť. Polícia prípad naďalej vyšetruje, zatiaľ však nevylúčila ani nepotvrdila cudzie zavinenie.

TV JOJ/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy