Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nehoda pri zatepľovaní! Z okna na 7. poschodí vypadla starenka (†81)
Zdielať na

Nehoda pri zatepľovaní! Z okna na 7. poschodí vypadla starenka (†81)

Šok zažili obyvatelia paneláku v Bratislave. Jedna z jej obyvateliek totiž vypadla z balkóna na siedmom poschodí. Starenka vyšla na balkón len preložiť kvetináč, no zakrútila sa jej hlava. Keďže zábradlie pre práce na zatepľovaní chýba, starenka sa nemala o čo zachytiť. Padala medzi lešením niekoľko poschodí, zlomila si rebrá, lopatky aj chrbticu. Popoludní napokon Helena svojim zraneniam podľahla.

Balkón nemal zábradlie

81-ročná pani Helena chcela na balkóne len preložiť kvetináč, no všetko malo oveľa tragickejšiu dohru. Na jej balkóne totiž pre zateplovacie práce chýba zábradlie. Keď sa Helene zakrútila hlava, vypadla. Zachytila sa až na balkóne 3. poschodia.

Utrpela rozsiahle zlomeniny, jej stav bol vážny až kritický a vyžadoval si okamžitý prevoz do nemocnice. Popoludní sa aj napriek počiatočnému optimizmu stav Heleny zhoršil a zomrela. "Prípad prevezme vyšetrovateľ a zmení sa klasifikácia na usmrtenie," informovala bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrašková.

Firma obyvateľov varovala

Firma, ktorá robí zateplenie domu, však v tomto prípade nič nepodcenila. "Lešenie bolo v poriadku, zabezpečenie bolo v poriadku. Tá pani pred troma dňami podpísala, že bola poučená, že nemôže chodiť na balkón," komentoval zástupca staviteľa.

Slová stavebnej firmy sme si overili a potvrdili nám ich aj obyvatelia zateplovaného domu. "Áno, podpisovali sme, že nebudeme chodiť na balkón, cez to všetko ešte dávali papier na okná robotníci." Aj napriek tomu, že stavebník zrejme v tomto prípade dodržal všetky bezpečnostné opatrenia, práce dnes prerušil...

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy