Zatiahnuté
14°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Kaddáfího rodina prišla o miliardu eur! A to je len začiatok
Zdielať na

Kaddáfího rodina prišla o miliardu eur! A to je len začiatok

Rod Kaddáfiovcov je chudobnejší o viac ako miliardu eur. A to zatiaľ ide iba o peniaze. Rodine niekdajšieho lýbijského diktátora talianska polícia skonfiškovala aj ďalší majetok.

Kaddáfí sa vedel zabezpečiť

Napríklad podiely v popredných talianskych spoločnostiach, vrátane banky Unicredit, automobilky Fiat, energetickej spoločnosti Eni a priemyselného holdingu Finmeccannica.

Vzali mu aj motorky a akcie v Juventuse Turín

Kaddáfí tiež vlastnil akcie v špičkovom futbalovom tíme Juventus Turín. Medzi ďalšími aktívami boli bankové vklady, nehnuteľný majetok - byt v centre Ríma a 150-hektárový pozemok na ostrove Pantelleria a taktiež dva vysokovýkonné motocykle, údajne patriace Kaddáfího synovi Sádímu.

Skonfiškovali aj majetok šéfa tajnej služby

Pri operácii zhabali majetok aj bývalého šéfa líbyjskej tajnej služby Abdulláha Sanúsího. Toho zatkli tento mesiac v Mauritánii. Talianske úrady nariadili konfiškáciu na žiadosť Medzinárodného trestného súdu so sídlom v Haagu. Ten sa zaoberá podaniami obetí Kaddáfího režimu. Muammara Kaddáfího zabili vlani 20. októbra po tom, ako ho dolapili povstalecké jednotky v jeho rodnej Syrte.

Muammar Kaddáfí_profil plukovníka

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy