Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Záhada neznámych darcov. Chudobní si zrazu nájdu tisícky eur
Zdielať na

Záhada neznámych darcov. Chudobní si zrazu nájdu tisícky eur

Celé Nemecko žije záhadou neznámeho dobrodinca, ktorý vyhľadáva ľudí v núdzi a dáva im peniaze. Ľudia sa márne snažia zistiť, kto to rozdáva desaťtisíce eur.Tie si adresáti často nájdu pod rohožkou. Podľa sociológov môže ísť o začiatok nového trendu boháčov či životného štýlu. Prvý prípad sa vyskytol už aj na Slovensku.

190 tisíc eur rozdaných

Príbeh neznámeho darcu sa začal pred niekoľkými mesiacmi po zverejnení článku o krádeži v miestnych novinách. Hneď potom sa v centre na podporu obetí kriminálnych činov zjavila obálka s dvadsiatimi 50-eurovkami. Odvtedy neznámy navštívil asi desať rôznych miest a rozdal okolo 190 tisíc eur!

Scenár je rovnaký. Peniaze v obálkach sa objavujú v poštovných schránkach alebo pod rohožkou. Médiá v Nemecku a obyvatelia mesta spolkovej krajiny Dolné Sasko špekulujú, kto sa za týmito anonymnými darmi skrýva.

Aj Slovenka dostala od anonyma peniaze

"Nejaký boháč, ktorému už neslúži zdravie..." "Výherca v lotérii?" "Zlodej, ktorý si napráva svedomie." Aj takéto sú tipy ľudí. Prvá lastovička sa objavila dokonca aj na Slovensku. Po reportáži o pani Auguste, ktorej život sa po nepodarenej operácii zmenil na obrovské trápenie. Pomôcť jej chceli Švajčiari aj neznámy darca z Bratislavy.

"Tieto konkrétne prípady v slovenskej realite skôr svedčia o tom, že aj tu je plno ľudí, ktorí chcú pomáhať vyslovene pre svoj dobrý pocit," myslí si aj sociologička Sylvia Porubänová. Niektorí sociológovia hovoria, že je to začiatok nového životného štýlu boháčov...

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy