Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Ľuboš (40) žije na letisku, chce ísť do Ameriky
Zdielať na

Ľuboš (40) žije na letisku, chce ísť do Ameriky

Neuveriteľný príbeh sa odohráva na fínskom letisku, kde uviazol muž zo Slovenska. Celý jeho príbeh pripomína osud Toma Hanksa vo filme Terminál. Toto je však skutočnosť, nie Hollywood. 40-ročný Slovák už tri mesiace žije priamo na letisku v Helsinkách.

Podľa fínskych úradov tvrdí, že chce odísť do USA, ale nemá peniaze. Správa letiska ho považuje za neškodného a keďže sa správa slušne, pobyt na letisku mu tolerujú. Ĺuboša Bačíka si fínska televízia všimla potom, ako letisková ochranka, zamestnanci a správcovia terminálu, začali jeho prítomnosť riešiť s políciou a našou ambasádou.

Tri mesiace na letisku

Na letisku prespáva už tri mesiace. Presne od Vianoc, keď na helsinské letisko pricestoval z Británie. "Z Londýna som plánoval ísť do Ameriky. Ale koncom roka som zistil, že na mojom účte v banke nemám nič. Som tu už tri mesiace," uvádza Ľuboš.

Podľa fínskej reportérky, ktorá sa so 40-ročným Trnavčanom rozprávala priamo na letisku, jej Ľuboš hovoril niečo o slovenskej mafii, tajných službách a americkej CIA.

Z domu odišiel viackrát

Ľuboš je rozvedený a má jedno dieťa. Jeho príbuzní štábu JOJky potvrdili to, čo si myslí aj fínska polícia. Je údajne duševne chorý a nevie, čo robí. Rodina ho nehľadá, pretože je to zbytočné. Takto im odišiel z domu už viackrát. "Pomoc odmieta, chcel len peniaze na letenku," tvrdí hovorca ministerstva zahraničných vecí Ľuboš Schwarzbacher. 

Nie je jediný, kto takto žije

Americký film Terminál zachytil skutočný príbeh Iránca Nassera. Ten po vyhostení z krajiny skončil na francúzskom letisku, kde prežil 20 rokov života. Nie však dobrovoľne. Ľuboš, ktorý takto prebýval na letiskách v Nemecku, Británii a vo Fínsku, možno onedlho skončí v Madride. 

Ľuboš nie je jediný, kto prebýva na medzinárodných letiskách. "Obyvatelia" tam majú zadarmo toalety, internet a keď chce, má aj dennú tlač. Letiská sú totiž otvorené 24 hodín denne.

TV JOJ/ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy