Oblačno
23°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Frankfurtské letisko paralyzoval štrajk
Zdielať na

Frankfurtské letisko paralyzoval štrajk

Tretie najväčšie európske letisko v nemeckom Frankfurte opäť ochromil štrajk jeho zamestnancov. Prácu dnes prerušili na podstatne dlhší čas ako včera. Výsledkom sú niekoľko hodinové meškania letov a frustrovaní pasažieri.

Stovky letov zrušili

Do dnešného štrajku sa zapojilo asi 200 zamestnancov letiska vo Frankfurte, ktorí zabezpečujú riadenie lietadiel na odbavovacej ploche. Ich štrajk má trvať 14 hodín. Letecké spoločnosti lietajúce cez nemecký Frankfurt museli zrušiť stovky letov. Najviac liniek pre štrajk odložila spoločnosť Lufthansa, ide najmä o vnútroštátne a vnútroeurópske lety.

Pasažieri čakajú

Pre zrušené lety uviazli na letisku mnohí cestujúci. "Zrušili nám let, máme čakať do deviatej hodiny. Cestujeme s malými deťmi, sme unavení a vyčerpaní," uviedla jedna z cestujúcich.

Odbory chcú lepšie platy

Zamestnancov letiska ku štrajku po včerajšom kole opäť vyzval odborový zväz. Štrajk súvisí so sporom so spoločnosťou Fraport, v ktorom sa nevedia dohodnúť na platových a pracovných podmienkach. Medzinárodné letisko vo Frankfurte je najvyťaženejším v celom Nemecku a tretím najrušnejším v Európskej únii po londýnskom Heathrowe a parížskom letisku Charla de Galla.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy