Jasno
19°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Neuveriteľné! Na Concordii mala syna, na Allegre dcéru
Zdielať na

Neuveriteľné! Na Concordii mala syna, na Allegre dcéru

Po lodi Costa Concordia, ktorá v januári stroskotala pri ostrove Giglio a o život prišlo napokon 32 ľudí, pričom 7 je stále nezvestných, má problém ďalšie plavidlo spoločnosti Costa! A to loď Costa Allegra. Neďaleko Seychelských ostrovov na nej vypukol požiar! O život išlo približne tisícke pasažierov.

Požiar na Coste Allegre

Costa Allegra sa nečakane vznietila v pondelok. Plamene sa podarilo uhasiť a podľa oficiálnych informácií sa nikto nezranil. Motory plavidla však zostali poškodené a loď nepojazdná. Na pomoc jej preto prišla francúzska rybárska loď. V oblasti, kde sa momentálne Allegra nachádza, sa pohybujú piráti. Na palubu preto dorazilo 9 členov protipirátskej jednotky talianskeho námorníctva, ktorí sú v prípade útoku pripravení zasiahnuť.

Najprv strach o syna, teraz o dcéru

Pred niekoľkými týždňami zažívala Britka Jayne Thomasová obrovské chvíle strachu pri havárii lode Costa Concordia. Na jej palube sa totiž Jaynin 19-ročný syn James. Ten tragickú nehodu, našťastie, prežil, no dodnes sa zotavuje z psychickej ujmy, ktorú mu spôsobila neprofesionálna evakuácia z potápajúcej sa lode. Návrat na palubu akéhokoľvek plavidla si zatiaľ nedokáže predstaviť.

Diabolská zhoda okolností

A teraz sa v podobnej situácii ako on ocitla jeho sestra Rebecca. Tá totiž pracuje ako tanečnica na lodi Costa Allegre, na ktorej vypukol požiar! "Naozaj by mi nenapadlo, že sa niečo podobné môže stať znova. Myslela som si, že taký zážitok prežije človek iba raz za život. Zo všetkých lodí, ktoré sa po svete plavia, sa stane nehoda zrovna na tých dvoch, kde sú na palube moje deti!," neveriacky vravela reportérom BBC mama oboch súrodencov.

Na palube 4 Česi, Slováci nie

Costa Allegra vyrazila v sobotu z Madagaskaru a mierila na Seychely. Požiar vznikol v strojovni. Všetci pasažieri sú v poriadku, rovnako ako 413 členov posádky. Medzi cestujúcimi sú prevažne Taliani, Rakúšania a Nemci. Podľa agentúry AFP aj štyria Česi. Slovenské ministerstvo zahraničných vecí nemá informácie o prítomnosti našincov na palube.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy