Polojasno
15°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Dvaja slepí detektívi. Pomohla im technika
Zdielať na

Dvaja slepí detektívi. Pomohla im technika

Dvaja slepci hľadajúci niečo na ulici môžu na prvý pohľad vyznieť ako vtip, ale v skutočnosti si hrdinovia z nasledujúcej reportáže zaslúžia náš obdiv. Ako nevidiaci to majú vo svete ťažké, nehovoriac o situácii, keď prídu o verného pomocníka. Presne to sa aj stalo. Nebol ním však vodiaci pes, ale iPhone.

Detektívny talent nezávisí od schopnosti vidieť. Dôkazom je aj dvojica kamarátov z Atlanty. Na Sherlocka Holmesa sa zahrali, keď jeden z nich - bývalý atlét paralympionik - Vincent Martin, stratil špeciálne upravený mobil, s ktorým komunikoval pomocou hlasu. "Došlo mi, že zostal v taxíku," opísal nepríjemnú chvíľu.

Za signálom do domu taxikára

Vincent zavolal kamarátke, ktorá tiež takmer nevidí. Spása prišla v podobe iPadu, ktorému sa podarilo vyhľadať signál Vincentovho telefónu. "Signál stále menil miesto, a tak sme pochopili, že je stále v taxíku a premiestňuje sa," vrátila sa k momentom pátrania Vincentova priateľka.

Kamaráti tak zavolali na dispečing a políciu, ale pomoci sa nedovolali. Neostávalo im iné, než pátrať na vlastnú päsť. Ruku k dielu pridal aj Vincentov brat. Signál ich napokon doviedol do domu taxikára. "Bol úplne ohromený. Nevedel ani, že ide o telefón," vraví Vincent Martin a veľavravne dodáva: "Už si ho budem priväzovať."

Muž_černoch_páska_oči

isifa - ilustračné foto

Súvisiace články

Najčítanejšie správy