Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pri Žiline napadol pes dievča. Majiteľ ho dal utratiť
Zdielať na

Pri Žiline napadol pes dievča. Majiteľ ho dal utratiť

Archívne video

VARÍN / V pondelok večer v obci Varín (okr. Žilina) napadol pes dieťa, televízii JOJ to potvrdila policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Podľa informácií televízie JOJ sa nešťastie stalo v dome, kde dieťa spolu so psom vyrastalo. Čo bolo príčinou nešťastia, vyšetruje polícia. "V obci Varíne (okres Žilina) napadol kríženec pitbulla a bandoga na dvore rodinného domu 4-ročné dievčatko do krku a ucha. Majiteľom psa bol jej starý otec, ktorý ho dal po útoku utratiť. Dievčatko je mimo ohrozenia života," napísala na sociálnej sieti polícia SR. 

"Vlani bolo hospitalizovaných 19 ľudí po uhryznutí psom, pričom dĺžka ich hospitalizácie v nemocniciach predstavovala 117 dní. Medziročne to je pokles o polovicu, v roku 2016 sme mali 38 uhryznutých psom," povedal hovorca Národného centra zdravotníckych informácií Boris Chmel. 

Najohrozenejšou skupinou sú deti. Najviac uhryznutí psom je v kategórii od 5 do 14 rokov, vlani to bolo 7 detí, no boli tam aj dve deti vo veku do štyroch rokov. Najstarší pacient mal 85 rokov.

"Najčastejšie, v deviatich prípadoch došlo k uhryznutiu v domácom prostredí, 8 ľudí bolo uhryznutých na ulici či ceste a zvyšní dvaja v bližšie nešpecifikovanom prostredí," dodáva Chmel.

Podobný prípad bol, keď pes uhryzol do hlavy len 2- ročné dievčatko: 

Súvisiace články