Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Silná búrka v Kysuciach strhla most. Niektorí obyvatelia zostali obmedzení
Zdielať na

Silná búrka v Kysuciach strhla most. Niektorí obyvatelia zostali obmedzení

KYSUCE / Krátko popoludní sa v sobotu Žilinským krajom prehnala silná búrka, ktorá narobila nemalé škody. Napríklad v samotnej Žiline po prietrži mračien zostali zaplavené viaceré cesty a hasiči museli na mnohých miestach odčerpávať vodu. No oveľa viac práce teraz majú v regióne Kysúc, kde po daždi nastal horší problém.

Situácia po búrke v dedine Kysucký Lieskovec vôbec nebola priaznivá. Hlavná spojnica, ktorá vedie do vedľajšej obce Lodno, sa stala neprejazdnou na niekoľko hodín. Zrútil sa provizórny most z betónových panelov, po ktorom dočasne jazdili autá. Hneď vedľa totiž v rámci rekonštrukcie stavbári budujú nový most. A práve z tejto stavby sa uvoľnili debniace dielce, ktoré sa vzpriečili pod náhradným mostom. "Upchali tie rúry a voda to podmyla, tie panely, ktoré boli ako náhradná cesta," povedala Magdaléna Trubanová starostka obce.

Krízovú situáciu okamžite začali riešiť chlapi z firmy, ktorá má na starosti opravu mosta. Vo veľkej miere im pomáhali hasiči s ťažkou technikou. "Čistíme priepust a vyťahujeme panely na to, aby sa mohol most opäť provizórne spojazdniť," uviedol riaditeľ hasičského zboru  v Žiline Jaroslav Kapusniak.
Hasiči teda musia v tomto mieste riadne vyčistiť koryto Lodňanky, aby spolu sto stavbármi postavili nový most.

Pozrite si archívnu reportáž o ničivej búrke:

Súvisiace články