Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Chytili oznamovateľa bomby na súde
Zdielať na

Chytili oznamovateľa bomby na súde

Archívna reportáž

ŽILINA / Pre anonym sa v stredu ráno približne dve hodiny nepojednávalo na okresnom súde v Žiline. Mužský hlas zatelefonoval na políciu a povedal, že v budove sú dve bomby. Tie síce policajti nenašli, no podozrivého muža už áno.

Tomáša čakalo na súde pojednávanie ktorému sa ale chcel vyhnúť a tak zodvihol telefón a nahlásil bombu."V stredu v ranných hodinách ohlásil neznámy mužský hlas na linku 158, že na okresnom súde v Žiline sú dve bomby," upresňuje Jana Balogová, hovorkyňa KR PZ Žilina. Policajti ráno budovu prehľadali žiadnu bombu ale nenašli.

Pojednávania po prehliadke budovy pokračovali a ani Tomáš sa tomu svojmu nakoniec predsa len nevyhol. Popoludní už kriminalisti vedeli, kto bombu nahlásil. "Ešte v ten deň žilinskí kriminalisti na základe operatívnych informácií zadržali 32-ročného Tomáša z Rajca, ktorého vyšetrovateľ obvinil z prečinu šírenia poplašnej správy," hovorí Jana Balogová.

Mladý muž, ktorého na súd z cely predbežného zadržania priviezli policajti má vraj 7 detí, na tie sa mu ale veľmi nechce platiť výživné. "Už bol viac krát odsúdený a aktuálne sa voči nemu vedú ďalšie trestné stíhania," hovorí Marián Úkop, prokurátor KP Žilina. Aj preto prokurátor navrhoval aby bol vzatý do vyšetrovacej väzby.

Lenka Belavá, hovorkyňa krajského súdu v Žiline hovorí: "Sudkyňa pre prípravné konanie vzala obvineného do väzby z dôvodu obavy že by mohol pokračovať v trestnej činnosti." V prípade preukázania viny Tomášovi hrozí trest 5 rokov. Z pojednávacej miestnosti vychádzal s putami na rukách. S tým, aký výsledok bude mať jeho telefonát, zrejme nepočítal.

Nedávno museli pre podobnú telefonicky nahlásenú hrozbu evakuovať súdy aj v hlavnom meste:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy