Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Šelmy, ktoré údajne ušli zo ZOO, nakoniec našli v ich výbehoch
Zdielať na

Šelmy, ktoré údajne ušli zo ZOO, nakoniec našli v ich výbehoch

Archívna reportáž

LÜNEBACH / Dva levy, dva tigre a jaguár ušli zo ZOO v západonemeckom meste Lünebach - tak znela správa ešte včera po zaplavení zoologickej záhrady. Zvieratá sa ale nakoniec našli, ZOO neopustili.

Potom ako záplavy poškodili ZOO v nemeckom meste Lünebach a ošetrovatelia nevedeli nájsť niekoľko veľkých predátorov, úrady oznámili ľuďom, aby nevychádzali von. Profesionáli sa pustili do hľadania dvoch levov, dvoch tigrov a jedného jaguára. Po opadnutí vôd sa nakoniec všetkých 5 mäsožravcov našlo v ich výbehoch, podľa portálu BBC ZOO teda nikdy neopustili a poplach mohol byť odvolaný. Medveď, ktorý tiež utiekol však nemal také šťastie - pre bezpečnosť miestnych obyvateľov padlo rozhodnutie zastreliť ho.

Andrea Kruppert, starosta obvodu Arzfeld povedal, že ošetrovatelia nevedeli zvieratá nájsť počas búrky, potom ich však lokalizovali pomocou dronu v ich výbehoch: "Sme veľmi radi, že sa ukázalo, že scenár, ktorý sme spočiatku považovali za najpravdepodobnejší, sa nakoniec nenaplnil." Vyhlásil, že rozhodnutie zastreliť medveďa padlo pre bezpečnosť verejnosti:

"Veľký tlak vody očas zápav poškodil bránu výbehu a medveď sa dostal von. Vyšiel až na cestu. Keďže tam boli záchranári pomáhajúci ľuďom pri povodni, medveď predstavoval hrozbu pre ľudí a žiaľ, museli sme ho skoliť." Dodal, že po povodni skontrolujú stav všetkých výbehov a zariadení a v prípade nutnosti presunú zvieratá do iných zoologických záhrad.

Už v minulosti sa v nemeckej ZOO podarilo utiecť levom z klietok:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy