Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Obávaná križovatka si vyžiadala ďalšiu zrážku. V aute sedelo aj dieťa
Zdielať na

Obávaná križovatka si vyžiadala ďalšiu zrážku. V aute sedelo aj dieťa

RUŽOMBEROK / Problematická križovatka v Ružomberku sa v sobotu stala opäť miestom nehody. Obyvatelia ulice Plavisko, si už na časté kolízie zvykli. Nepomohlo ani množstvo opatrení, ktorými križovatku kompetentní zabezpečili.

Križovatka je medzi Ružomberčanmi neslávne známa častými nehodami. Kolízie, tu spôsobuje najmä nedanie prednosti v jazde. Silná rana sa ulicou Plavisko ozvala aj v sobotu krátko predpoludním. Červený Volkswagen išiel po hlavnej ceste, keď mu jazdnú dráhu náhle skrížil sivý Fiat.  "Pán mi nedal prednosť a ja som ho z boku nabral predkom. On sa mal pozrieť do zrkadla, no zjavne sa nepozrel a zavinil škodu sebe aj mne," povedal účastník nehody Lukáš. 

Len v piatok mu Volkswagen doviezli zo servisu, vymenil na ňom takmer všetko. Po piatkovej nehode je však súci akurát do šrotu. Čo je však najpodstatnejšie, mladík vyviazol bez zranenia. Vo Fiate sa viezla mladá rodina, tiež mali obrovské šťastie. "Bolo tam dieťa, bolo v miernom šoku, ale oni tu už nie sú, ale všetci sú v pohode. Nikto nie je zranený," pokračoval Lukáš. 

"Tu už bolo viac havárií, takže človek si v takýchto miestach dáva pozor ešte viac, ako kdekoľvek inde," povedal obyvateľ Ružomberka. "Bola rovná cesta, rýchlo sa jazdilo, tak nestihlo sa z tejto križovatky tak rýchlo odísť, keď z vedľajšej cesty vychádzal, to chápem ale teraz keď je tu rýchlosť na 30 kilometrov za hodinu, nepochopím ako sa niečo také môže stať," skonštatoval obyvateľ ulice.  

Zrkadlá, stopky z oboch vedľajších ciest, znížená rýchlosť a aktuálne aj nové deliace ostrovčeky. Problematickú križovatku zabezpečili kompetentní snáď všetkým, čím mohli. Názory na nedávne osadenie spomínaných ostrovčekov sa však líšia. "Teraz keď dali ostrovčeky, tak tú cestu trochu spomalili tým, že ju natočili, tak ako má byť, ako ten šofér má jazdiť," pokračoval obyvateľ ulice. Dôvod, prečo tu napriek všetkým opatreniam stále dochádza k nehodám je podľa nami oslovených obyvateľov ulice prostý. "Je to pravdepodobne spôsobené tým, že šoféri nedávajú pozor," dodali na záver. 

Pozrite si archívnu reportáž o chýbajúcom priechode pre chodcov, ktorý sa stal takmer osudným dievčaťu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy