Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
VIDEO: Dôchodca na Škodovke vošiel do križovatky na červenú
Zdielať na

VIDEO: Dôchodca na Škodovke vošiel do križovatky na červenú

ŽILINA / Za volant starej Škody 120 si v Žiline sadol dôchodca. Šoféri okolo tŕpli, aby sa niečo nastalo. Jeden z vodičov, ktorý za ním išiel, všetko nakrútil na kameru v aute.

"Ja som sa bál hlavne o ten párik v tej škodovke. To, čo tam predviedol ten pán, bolo nebezpečné hlavne pre neho," uviedol autor videa.

Keď dôchodca vošiel do križovatky na červenú, takmer do neho narazilo smetiarske auto. "To keby zlisoval nejaký poľský kamionista, tak by z tej škodovky nezostalo nič," dodáva autor videa.

Michal, ktorý išiel za ním, na vodiča škodovky trúbil. Snažil sa ho upozorniť na to, že hrozí kolízia. "Aj som ukazoval, že tam je semafor, nech sa vráti," dodal Michal.

"Prvé trúbenie mohlo dať informáciu pánovi, že niečo nerobím dobre," hovorí dopravný analytik Ľubomír Palčák. Odborník hovorí, že ďalšie trúbenie môže u vodiča v strese vyvolať opačný efekt. "Potom robíme tých chýb viac a viac. Akonáhle nám niekto trúbi za chrbtom, tak sa to môže ešte zvýrazniť. Niežeby nám to pomohlo, ale naopak," dodal Palčák.

Podľa psychológa musí byť vodič pripravený aj na takéto situácie. V tomto prípade zrejme môžeme povedať, že je šťastím, keď sa zmätkovanie staršieho muža neskončilo nehodou. "Pre mňa je skôr zarážajúce, že ak je držiteľom vodičského preukazu, že ho ešte stále má," hovorí dopravný psychológ Daniel Kotr.

Pozrite si autentický záznam z jazdy dôdchodcu:

Súvisiace články