Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Policajt zastrelil muža, pretože nereagoval na výzvy. Nevedel ale, že bol nepočujúci
Zdielať na

Policajt zastrelil muža, pretože nereagoval na výzvy. Nevedel ale, že bol nepočujúci

Archívna reportáž

OKLAHOMA / Americká polícia zastrelila 35-ročného Magdiela Sancheza napriek krikom susedov, že ich nemôže počuť. Muž sa k dvom policajtom blížil s polmetrovou kovovou tyčou. Zastrelili ho, pretože nereagoval na výzvy.

Podľa jedného zo svedkov bol zastrelený muž mentálne zaostalý a nepočujúci. "Dorozumieval sa hlavne posunkovou rečou. Myslím, že ho frustrovalo, ako sa im snažil povedať, čo sa deje," hovorí jeden zo susedov Julio Rayos. 

Polícia prišla na danú adresu, pretože obdržali hlásenie, že tam parkuje vozidlo, ktoré predtým odišlo z miesta nehody. Pri tej ale nebol nikto zranený. Neskôr vyšlo najavo, že auto šoféroval Sanchezov otec, on sám v ňom vôbec nesedel. Uviedol český portál novinky.cz.

Nejasné konanie

Na miesto najprv dorazil jeden policajt, ktorý keď zbadal ako Sanchez drží železnú tyč, zavolal posily. Policajt Chris Barnes, vypálil zo zbrane v momente, keď muž stál zhruba 4,5 metra od neho. "Nepočuje vás," kričali na ochrancov zákona susedia. Zatiaľ nie je jasné, prečo na muža nepoužili paralyzér a ani prečo ani jeden z nich nemal monitorovacie kamery. 

Len nedávno sa odohral na Slovensku podobný prípad. Polícia strieľala po aute. Zastrelila pri tom 17-ročného chlapca. Pozrite si archívnu reportáž. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy