Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Počas jedného dňa znásilnili ženu v parku, aj lekárku v službe. Hovoria o čiernom septembri
Zdielať na

Počas jedného dňa znásilnili ženu v parku, aj lekárku v službe. Hovoria o čiernom septembri

Archívna reportáž

RÍM / Pred pár týždňami rezonoval Talianskom prípad brutálneho znásilnenia poľskej turistky v talianskom Rimini. Teraz pribudol ďalší prípad. A nie jeden. Pre jeden z najvyšších počtov znásilnení počas jedného mesiaca na Apeninskom polostrove nazvala primátorka Ríma končiaci mesiac "čierny september".

V parku Villa Borghese na severe Ríma zviazali, okradli a znásilnili nemeckú turistku, píše portál Daily Mail. Počas tej istej noci zaútočil na lekárku v nočnej službe na istej klinike v sicílskej Catanii pacient a údajne ju hodiny znásilňoval. Podozrivý bol už predtým polícii údajne dobre známy. Talianske úrady povolávajú do služby posilnené policajné hliadky, inštalujú bezpečnostné kamery a pritvrďujú zákony trestajúce sexuálnych násilníkov. Vysoký počet evidovaných znásilnení obrátil pozornosť verejnosti na citlivejšie vnímanie násilia páchaného na ženách.

Primátorka Ríma, Virginia Raggi, požiadala o posilnenie hliadok a vyjadrila sa, že "september bol pre Talianskom čiernym mesiacom". Žiada pre tieto prípady aj špeciálne zákony. Antiimigračná strana Liga Severu požaduje, aby boli násilníci nútení podstúpiť chemickú kastráciu.

Šokujúce bolo pred pár dňami obvinenie dvoch amerických študentiek, ktoré tvrdia, že ich znásilnili dvaja policajti po tom, čo im ponúkli odvoz z diskotéky. Policajtov po dobu vyšetrovania suspendovali zo služby. Známy brutalitou je aj augustový prípad poľského páru, keď partnera ženy skupina štyroch mladíkov, údajne z Maroka, Konga a Nigérie, dobila a jeho partnerku opakovane brutálne znásilnili. Údajne tá istá skupinka len o pár dní neskôr napadla ženu z Peru. Polícia podozrivých násilníkov následne dolapila.

V Taliansku politici a aktivisti dlhodobo odsudzujú "kultúru" násilia voči ženám, ktorá sa často deje v domácnostiach. Neraz fatálne útoky páchajú na ženách ich manželia či priatelia. V ostatných prípadoch znásilnení však ide s najväčšou pravdepodobnosťou o mužov, ktorí sa s obeťami nepoznali.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy