Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Súd ohľadom smrti Jakuba (†3). Vypovedal vedúci predajne
Zdielať na

Súd ohľadom smrti Jakuba (†3). Vypovedal vedúci predajne

ŽILINA / Minulý rok 10. mája prišla rodina z Oravy do žilinského obchodného centra nakúpiť. V oddelení záhrady ale došlo k tragédii. Na 3-ročného Jakuba sa zo štyroch metrov zosypala drevená detská veža. Chlapec zraneniam podľahol. Z prečinu usmrtenia obvinili zamestnanca, ktorý do regála drevené hranoly vyložil.

Ivan je od osudnej tragédie stále zdrvený. S médiami nekomunikuje. K závažnému obvineniu sa ale postavil čelom. Ale ani smútiaca rodina chlapca nechce, aby skončil za mrežami. "My ako ľudia, samozrejme, nechceme, aby išiel do väzenia," priznal otec Pavol Holmík.

Vypovedal vedúci predajne

V pojednávacej miestnosti zaznela dlho očakávaná výpoveď vedúceho predajne. Tá trvala takmer tri hodiny. Erik potvrdil, že v pondelok k nimi mala prísť kontrola z vedenia. Vo veľkom upratovali, vykladali a zaskladňovali tovar. Ivan dokonca v osudný deň prišiel do práce dobrovoľne, aby kolegom pomohol.

Drevenú vežu vyložil na tŕňový regál, ktorý ale v tom čase nemal bezpečnostné zarážky. "Výrobca regálov garantuje, že skladovanie takýchto atypických bremien je bez železného zabezpečenia dostačujúce," informoval vedúci predajne.

Zarážky na regáloch pribudli až po tragédii a to až na základe kontroly inšpektorátu práce.

Svedka dopučuť nestihli. Otázky mala obhajoba, obžaloba i sudca. Pojednávanie odročili na február.

Súvisiace články