Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Cestný pirát letel ako blázon
Zdielať na

Cestný pirát letel ako blázon

RUŽOMBEROK / Dve zdemolované autá, zlomený strom a 20-ročná spolujazdkyňa v nemocnici, taká je bilancia nehody, ktorá sa stala v piatok večer v Ružomberku. Mladík na rovnej ulici nezvládol riadenie a narazil do áut stojacimi pred rodinnými domami.

Bolo krátko po ôsmej večer, keď sa jednou z ulíc Ružomberku ozvala silná rana.

"Sedel som v obývačke a taká šleha to bola. Žiadne šmyky som nepočul, len prudký náraz," opisuje nehodu majiteľ poškodeného auta Jaroslav Kmeť.

Jedna zranená

Keď vybehol z domu, uvidel, že do jeho auta narazilo strieborné BMW. Práve z neho vystupovali traja mladí ľudia. Mladíci sediaci na predných sedadlách sa nezranili. Dvadsaťročná žena sediaca vzadu ale potrebovala pomoc lekárov.

"Pacientka si narazila hrudník a utrpela zlomeninu predkolenia. Po ošetrení ju záchranári previezli do nemocnice," uviedla hovorkyňa záchranárskej skupiny Falck Alena Calyková-Krčová.

"Ružomberčan neprispôsobil rýchlosť jazdy svojím schopnostiam, následkom čoho dostal s autom šmyk a narazil do dvoch odparkovaných áut na pravej strane komunikácie," dodala žilinská krajská hovorkyňa Jana Balogová.

Následky nehody

Ako prvú zachytil čiernu Škodu Octaviu, nasledoval náraz do Opla, ktorý odhodilo viac ako 10 metrov. Strom, čo mu stál v ceste, zlomil.

Mladík bol po nehode v šoku. Okolnosti nehody nekomentoval.

"Nevie sa k tomu postaviť ako chlap, lebo isto nešiel štyridsiatkou," domnieva sa syn majiteľa poškodeného auta.

"Minimálne 60- až 70-kilometrovou rýchlosťou musel ísť, lebo auto so zaradenou rýchlosťou neodhodí toľko metrov a tak ho nerozbije," polemizuje Jaroslav Kmeť.

"Vykonanou dychovou skúškou alkohol u vodiča zistený nebol. Okolnosti nehody sú predmetom vyšetrovania," uviedla Balogová.

"Denne tu parkujem už 20 rokov a toto sa nidky nestalo," uzatvára Kmeť. 

Súvisiace články