Oblačno
23°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Cestný pirát, ktorý blokoval sanitku prišiel o vodičák aj zbrane
Zdielať na

Cestný pirát, ktorý blokoval sanitku prišiel o vodičák aj zbrane

TRENČÍN / Vodič, ktorý údajne prerážal cestu ponáhľajúcej sa sanitke, zmenil pohľad na svoje správanie, ktorým pobúril Slovensko. Krátko po incidente tvrdil, že nič zlé neurobil a iba zachraňoval ľudské životy. S odstupom času su chybu priznal. Borisovi Záhumenskému zobrali vodičský preukaz aj zbrane.

Vodič, ktorý riskantne jazdil sa prišiel pani, ktorú prevážali v sanitke ospravedlniť. "Pokladám to za morálnu povinnosť. Nemal som záujem nikomu ublížiť. Bola to moja chyba," uviedol vodič Boris Záhumenský.

Chcel sa ospravedlniť

Osemdesiatšesťročnú ženu viezli záchranári do Trenčína. Zatiaľ čo ostatní vodiči im uvoľňovali cestu, muž sediaci za volantom kabrioletu urobil presný opak. Svojou riskantnou jazdou ohrozoval všetkých okolo.

Rozhodol sa, že dôchodkyňu navštívi. Tá sa s kandidátom na miestneho poslanca za KDH odmietla stretnúť. Rozprával sa s ňou iba cez dvere bytu. "Vie, že som to neurobil úmyselne. Nechce žiadnu medializáciu okolo svojej osoby," dodal Záhumenský.

Prišiel o vodičák aj zbrane

Vodič prišiel o vodičský preukaz aj o zbrane. "Nakoľko vznikla odôvodnená pochybnosť o zdravotnej a psychologickej spôsobilosti 44 ročného muža, boli mu v zmysle zákona odobraté zbrane, ktoré mal v legálnej držbe," uviedla hovorkyňa trenčianskej krajskej polície Elena Antalová. 

"Urobil som to dobrovoľne, bol som súčinný, môžu to potvrdiť aj policajti, boli u mňa doma, odovzdal som všetky zbrane," dodal Záhumenský.

Doma mal samopal

Podľa informácií TV JOJ z prostredia polície mal politik doma aj samopal vzor 58. Policajti mu ho zobrali. "Ja sa nebudem k tomu vyjadrovať, ak si to vy zistíte, tak nech sa páči," dodal Záhumenský.

Zbrane mu policajti vrátia až potom, ako sa dá vyšetriť. "Muž musí predložiť nový psychologický posudok. Ak tak neurobí máme za to, že stratil psychologickú a zdravotnú spôsobilosť," dodala Antalová.

Pozrite si priloženú reportáž:

Najčítanejšie správy