Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Bláznivá jazda pred sanitkou. Vodič ohrozoval život pacienta, posádky i svoj
Zdielať na

Bláznivá jazda pred sanitkou. Vodič ohrozoval život pacienta, posádky i svoj

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU/TRENČÍN / Jazdil ako kaskadér a ohrozoval všetkých navôkol. Reč je o vodičovi luxusného auta, ktorého správanie za volantom nasnímali záchranári. Tí prevážali do nemocnice zranenú dôchodkyňu.

Záchranári nakrútili zábery, na ktorých je vidieť riskantná jazda vodiča luxusného auta. Nechcel im dokonca uvoľniť cestu.

Záchranári sa ponáhľali do trenčianskej nemocnice s dôchodkyňou, ktorá bola v ohrození života.

Komplikovaná jazda

Vodič osobného auta im ale skomplikoval cestu. Prenasledoval sanitku od Bánoviec nad Bebravou. Asi kilometer pred Trenčínom ju predbehol.

Napriek tomu, že sanitka mala pustené sirény a všetci vodiči jej vytvárali koridor, vodič luxusného auta išiel rovno pred nimi.

"V tomto prípade ide o ľudský hyenizmus. Blokovať auto záchrannej zdravotnej služby takýmto spôsobom znamená ohrozovať nielen pacienta a posádky, ale aj ďalších účastníkov," skonštatoval hovorca záchranárov Boris Chmel.

"Jednoznačne frajerina. Títo ľudia sú mimo obraz a mimo zvuk. Ten človek predbiehal cez križovatky, ohrozoval ostatných vodičov, nedal prednosť autu a právom prednostnej jazdy. Urobil toľko priestupkov," vyratúva znalec z odboru cestnej dopravy Milan Holéci.

Kolízia

Nebyť duchaprítomnosti a šikovnosti vodiča sanitky, mohlo dôjsť ku kolízii.

"To je neuveriteľné, čo dokazuje. To je výdobytok tejto doby. Blázon, ignorant a bezcharakterný človek," dodáva Holéci.

"Polícia uvedené video od záchranárov obdržala. Zaoberáme sa ním a v zmysle zákona rozhodneme o ďalšom postupe," uviedla trenčianska krajská hovorkyňa Elena Antalová.

Za dobrotu na žobrotu

Vodič luxusného auta je bývalý kandidát za Kresťanskodemokratické hnutie za poslanca mestského zastupiteľstva v Partizánskom. Podľa jeho slov ale cestný pirát nie je.

"Zrazu tá sanitka zostala na kraji cesty. Zrazu sa rozbehol po mne. Tak som usúdil, že chce, aby som išiel pred ním. Tu ide o záchranu života, tak som išiel asi desať metrov pred ním, pričom som použil výstražné znamenia, aby sa čo najskôr dostali do Trenčína," vysvetľuje Boris Záhumenský.

Vodič tvrdí, že nikoho neohrozoval, ale naopak zachraňoval ľudské životy.

"Ja som riskoval svoj život, svoje auto a dostalo sa mi takejto odozvy. Som sklamaný," dodáva.

Vinu necíti

Muž, ktorý v Partizánskom pôsobí v komisii pre ochranu verejného poriadku, vinu podľa jeho slov necíti.

"Za dobrotu na žobrotu. Je to veľké ponaučenie pre mňa do života," hovorí.

"Toto sa nedá nijakým spôsobom ospravedlniť," konštatuje Holéci.

Divoká jazda pred sanitkou. Vodič ohrozoval život pacienta, posádky i svoj, pozrite si reportáž:

Najčítanejšie správy