Oblačno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vodič, ktorý blokoval sanitku, sa cíti nevinný. Chcel zdravotníkom pomôcť
Zdielať na

Vodič, ktorý blokoval sanitku, sa cíti nevinný. Chcel zdravotníkom pomôcť

TRENČÍN / Medializovaný prípad arogantného vodiča, ktorý na ceste z Trenčianskej Turnej do Trenčína niekoľko kilometrov bránil sanitke v plynulom prejazde rieši polícia ako trestný čin všeobecného ohrozenia.

Videozáznam videl prokurátor Okresnej prokuratúry v Trenčíne a aj na základe toho začal trestné stíhanie

"Polícia zabezpečí všetky potrebné dôkazné prostriedky, napríklad výsluchy svedkov, odborné vyjadrenie znalca z odboru cestnej dopravy a vykoná ďalšie úkony, ktoré priebežne vyplynú z výsledkov vyšetrovania," uviedla hovorkyňa trenčianskej krajskej polície Elena Antalová.

Bezohľadná jazda

"Do trestného konania bude pribratý aj znalec z odboru cestná doprava z dôvodu objektívneho posúdenia skutku. Bude potrebné napríklad zhodnotiť a posúdiť celý priebeh jazdy, vyhodnotiť kolízne situácie, ktoré vyvolal vodič mercedesu z okresu Partizánske počas svojej bezohľadnej jazdy,“ uviedla hovorkyňa trenčianskej krajskej polície Elena Antalová.

Polícia je oprávnená vodičovi Mercedesu zadržať vodičský preukaz v zmysle zákona o cestnej premávke za porušenie pravidiel cestnej premávky závažným spôsobom. "V tomto štádiu vyšetrovania momentálne nie je možné poskytnúť viac informácií, urobíme tak po ukončení celého vyšetrovania," dodala hovorkyňa.

Bývalý kandidát na poslanca

Vodič luxusného auta je bývalý kandidát za Kresťanskodemokratické hnutie za poslanca mestského zastupiteľstva v Partizánskom. Cestu komplikoval sanitke, ktorá prevážala do trenčianskej nemocnice dôchodkyňu. Bola v ohrození života.

Vodič pár hodín po incidente vyhlásil, že nič zlé neurobil. Podľa jeho slov zachraňoval životy. "Zrazu tá sanitka zostala na kraji cesty. Zrazu sa rozbehol po mne. Tak som usúdil, že chce, aby som išiel pred ním. Tu ide o záchranu života, tak som išiel asi desať metrov pred ním, pričom som použil výstražné znamenia, aby sa čo najskôr dostali do Trenčína," hovorí Boris Záhumenský.

Riskantná jazda vodiča osobného auta pobúrila množstvo ľudí. niektorí sa mu dokonca vyhrážajú. "Som zhrozený, sa mi vyhrážajú smrťou, že zostanem na vozíku, že ma niekto prejde, že mi auto vyhodia do vzduchu, zapália. Mám maloletú dcéru, ktorá nespáva, bojí sa," dodal Záhumenský.

Pozrite si rozhovor s vodičom:

Najčítanejšie správy