Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Policajti spacifikovali agresívneho muža, ten v nemocnici zomrel
Zdielať na

Policajti spacifikovali agresívneho muža, ten v nemocnici zomrel

HLOHOVEC / V nedeľu okolo 21.30 privolali policajnú hliadku, aby preverila podozrenie z domáceho násilia v Hlohovci. Pred vchodom policajtov privítal muž. Ukázalo sa, že ide o Miroslava N., na ktorého manželka volala policajtov, pre jeho agresívne správanie.

Jeden z policajtov ostal s podozrivým, a druhý išiel vec preveriť do bytu. Ako uviedla Mária, jej manžel už od obeda pije alkohol, a je k nej a jej matke agresívny. Nadával im a vyhrážal sa ublížením na zdraví. Fyzicky na ňu nezaútočil, ale v minulosti už k napadnutiu malo dôjsť, dokonca bola nútená utekať z domu. V ten deň už na danej adrese zasahovali aj mestskí policajti, ktorí vec vyriešili dohovorom. Po ich odchode odišiel do pohostinstva a vrátil sa ešte agresívnejší. 

"Policajti sa na základe získaných informácií rozhodli vykázať Miroslava zo spoločného obydlia. Ukázalo sa, že to nebolo prvýkrát, rovnaký postup policajti zvolili aj v auguste tohto roka. Následne si Miroslav išiel v sprievode polície do bytu zbaliť osobné veci, kde sa však jeho správanie vyhrotilo. Nadával im a párkrát sa na hliadku zahnal. Až keď namieril svoj vystupňovaný hnev na manželku a rozbehol sa za ňou, policajti mu cestu zatarasili," opisuje Silvia Keratová z tlačového odboru ministerstva vnútra.

Keďže začal klásť aktívny odpor, spacifikovali ho a na zemi mu nasadili putá. V tom si všimli, že v tvári začal červenieť a ťažko dýchať. "Okamžite mu sňali putá, privolali RZP a  začali mu poskytovať umelé dýchanie a masáž srdca až do príchodu lekára. Ten si ho prevzal v stabilizovanom stave s podozrením na infarkt. Po prevoze do nemocnice pacient zomrel. Presnú príčinu smrti ukáže až pitva," dodáva Keratová.

Policajti použili donucovací prostriedok hmaty a chvaty pri nasadení pút, pretože zaisťovali bezpečnosť pred bezprostredne hroziacim útokom. Ich použitie bolo nadriadeným vyhodnotené ako opodstatnené. Postup policajtov preveruje policajná inšpekcia. 

Manželský pár napadol na dvore bytu neter. Skončila v nemocnici. 

Súvisiace články