Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Hrôzostrašná nehoda za obcou Drietoma, laň skončila v kabíne dodávky
Zdielať na

Hrôzostrašná nehoda za obcou Drietoma, laň skončila v kabíne dodávky

TRENČÍN / Na ceste za obcou Drietoma prišlo v noci k nehode. Dvom chlapom v dodávke skočila do cesty vysoká zver. Po zrážke ale odrazu neboli v kabíne sami.

K nehode prišlo krátko pred 23.hodinou večer, kedy dvaja muži idúci v dodávke vychádzali z obce Drietoma v smere k českým hraniciam. Cesta je tu z oboch strán obklopená iba lesmi a poliami. V okamihu sa tak stalo to, čo je nočnou morou pre každého vodiča. " Vodičovi dodávky náhle vbehla do jazdy lesná zver a vodič pre krátku vzdialenosť už nedokázal zrážke so zverou zabrániť," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ Trenčín Elena Antalová.

Akonáhle vodič s dodávkou zastavil, uvedomil si, že vo vozidle nie sú sami. "Skoro nás to preskočilo. Vyzeralo, že nás to preskočí ale nakoniec nám to ostalo v kabíne," povedal vodič dodávky. Podľa hovorkyne KR PZ Antalovej dodávka zachytila jeleňa prednou časťou, a tak sa cez čelné sklo dostal do kabíny. Aj napriek devastačným zraneniam laň stále žila. Jej posledné sekundy života znamenali pre chlapov v aute hotové peklo. "Kopala nás vnútri a ja som nevedel spolujazdca vytiahnuť von, lebo mu sedela v lone," opisoval situáciu vodič. Viac ako sto kilov vážiaca laň napokon svojim zraneniam podľahla. Chlapi následne vyskočili z auta a privolali pomoc. Zrážku so zvieraťom zakliesneným v kabíne našťastie prežili bez vážnejšej ujmy na zdraví. O mŕtvu zver sa postarali miestni poľovníci. "Taká malá komédia na večer," dodal vodič.
Polícia napokon celú vec uzavrela ako škodovú udalosť.

Pozrite si reportáž z archívu o zrážke so zverou: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy