Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Syn ma týral, ale ja mu odpúšťam, hovorí 81-ročný dôchodca
Zdielať na

Syn ma týral, ale ja mu odpúšťam, hovorí 81-ročný dôchodca

TRENČÍN / Vyhrážky, neustále bitky a psychický teror. Toto všetko museli znášať 25 rokov dôchodcovia z Trenčína. Podľa polície ich týral ich vlastný syn. Svoju zlosť si vyvršoval najmä na 81-ročnom otcovi. Toho bil, dusil a dvakrát mu podpálil posteľ. Muž bežne rozbíjal aj zariadenie bytu. Nakoniec skončil v putách. V pondelok ho sudkyňa poslala do väzby. Napriek obrovskému trápeniu a bolesti mu jeho otec odpustil.

Štyridsaťtriročný Martin týral svojho 81-ročného otca niekoľko rokov. Jeho trápenie ukončili trenčianski kriminalisti. "Dvadsaťpäť rokov, sa to zhoršuje. Posledný pol rok bol strašný," opisuje dôchodca.

"Fyzicky ho napádal. Bil ho holými rukami a taktiež aj lakťami priloženými ku krku," informuje hovorkyňa policajného zboru Elena Antalová. Osemdesiatjedenročnému dôchodcovi išlo o život takmer každý deň. Nikdy nevedel, kedy jeho syn zaútočí. Jeho agresivita sa stupňovala.

Sekerou rozbil televízor

"V minulosti mu dvakrát podpálil posteľ a sekerou rozbil televízor," rozpráva Antalová. "Prvý raz som posteľ uhasil, druhýkrát zhorela. Okná rozbíjal, ale to sú drobnosti," myslí si Martinov otec. 

"Vyšetrovateľ obvinil 43-ročného Martina z Trenčína zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby," povedala Antalová.  Obvineného Martina sudkyňa poslala do vyšetrovacej väzby. Napriek tomu, čo týraný muž prežil, na syna sa nehnevá a odpustil mu. 

Súvisiace články