Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Starček odišiel zo sociálneho zariadenia. Začala sa pátracia akcia
Zdielať na

Starček odišiel zo sociálneho zariadenia. Začala sa pátracia akcia

STAKČÍNSKA ROZTOKA / Sedemdesiatdvaročný dôchodca odišiel v piatok ráno iba v papučiach, teplákoch a v tričku. Muž je klientom sociálneho zariadenia a podľa riaditeľa trpí demenciou. Do obce prišlo množstvo policajtov aj psovod a začala sa pátracia akcia.

"Ráno o pol šiestej mi volala ošetrovateľka, že sa nám stratil klient," povedal riaditeľ zariadenia Valér Seňko. Zamestnanci ho okamžite začali hľadať v okolí zariadenia. Na nezvestnosť klienta upozornil riaditeľ aj mestskú políciu v Snine. "Neverím, že by sám prišiel niekoľko kilometrov, lebo vieme odhadnúť v akom je zdravotnom stave. Lebo taj dosť silná demencia. Stále mal takú mienku, že stále chcel cestovať. Mohol si zastaviť stopa ráno a povedať, že chce ísť na stanicu," dodáva riaditeľ. 

Muž vraj zvykol hovoriť aj to, že chce ísť domov. Keď sa ani popoludní neobjavil, riaditeľ zavolal na políciu. Do obce prišlo množstvo policajtov so služobným psom. Muž bol nezvestný viac ako 12 hodín. Keď už zamestnanci začali myslieť aj na najhoršie, od policajtov prišla dobrá správa. "Nezvestná osoba bola vypátraná a odovzdaná zariadeniu opatrovateľskej služby Poloniny," informuje hovorca prešovskej polície Danie Džobanik.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy