Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
U muža našli arzenál zbraní, roky mal týrať ženu aj deti
Zdielať na

U muža našli arzenál zbraní, roky mal týrať ženu aj deti

HOSTOVICE / Množstvo streliva, zbraní a výbušniny našli policajti v dome 64-ročného muža z Hostovíc. Teraz už čelí obvineniu z nedovoleného ozbrojovania a aj z toho, že dlhé roky týral svoju manželku a deti.

Šesťdesiatštyriročný muž z Hostovíc mal podľa polície svojej manželke aj deťom spôsobovať fyzické aj psychické utrpenie. "Bil ich, fackoval, kopal, vulgárne im nadával a vyhrážal sa im.  Páchateľ aj mnohými inými závažnými spôsobmi u nich vyvolával pocit strachu alebo stresu, čím ohrozoval ich fyzické a psychické zdravie," potvrdila prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.  

U muža polícia našla aj množstvo zbraní a výbušnín. Zadovážil si a bez povolenia držal v rodinnom dome najmenej 200 kusov rôzneho streliva, krátku guľovú zbraň, tri dlhé guľové zbrane. V dome našli dokonca dynamit. "Bez povolenia tiež prechovával výbušninu i viaceré rozbušky," doplnila Migaľová. 

Muž bol obmedzený na osobnej slobode a bol následne umiestnený do cely policajného zaistenia  Vyšetrovateľ muža obvinil zločinu týranie blízkej osoby a zverenej osoby a zo zločinu nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami. Ak sa mu vina preukáže, hrozí mu trest odňatia slobody na sedem až pätnásť rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy