Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Majiteľ ťahal psa za autom. Ten to neprežil
Zdielať na

Majiteľ ťahal psa za autom. Ten to neprežil

BÁTOROVE KOSIHY / Pes priviazaný k autu zahynul na ceste domov. Vodič a jeho majiteľ - 74-ročný dôchodca potom skončil v nemocnici so zlomenými rebrami. Fyzicky ho napadol rozhorčený mladý muž, keď zbadal úbohého psa na povraze.

Obsah nie je vhodný pre maloletých čitateľov. 

Krátko po ôsmej večer vychádzal Zsolt autom z dvora, spozornel, keď pred sebou uvidel auto, za ktorým bol priviazaný pes. "Okamžite som sa otočil a vybral som sa za ním," opisuje rozhorčený svedok Zsolt. 

Za volantom Fordu sedel majiteľ 4-ročného Dumba, 74-ročný dôchodca. Pes mu vraj vybehol z otvorenej brány, tak išiel po neho autom. "Chcel som ho dať do auta," tvrdí majiteľ Dumba Ján. "Mladá slečna, mu pomáhala naložiť psíka do auta, lenže sa im to nepodarilo, bola by som veľmi rada, keby sa nám ozvala," hovorí dcéra majiteľa psa. ​

A tak milého Dumba uviazal o motúzom o auto, že si ho domov odtiahne. Ten zrejme tempu auta dôchodcu, ktorý tvrdí, že išiel celý čas na jednotke, nestačil. "Ja som neveril vlastným očiam, že čo sa deje, pes spadol na zem, takže už ho ťahal vlastne na zemi," hovorí Zsolt. Auto dôchodcu, za ktorým bol uviazaný pes, nasledoval trúbiac až k jeho domu, zhruba 200 metrov.

"Keď sa konečne zastavil, tak som mu vrazil jednu, pravdupovediac," povedal Zsolt. Dumbo vraj vydýchol naposledy pred domom. To, že by ho vliekol za autom, majiteľ odmieta. "Mal ho priviazaného v strede, on ťahal toho psa v takej rýchlosti 30-40 km určite," myslí si Zsolt. 

Na miesto privolali políciu aj záchranárov, tí odviezli dôchodcu do nemocnice. Podľa prepúšťacej správy má zlomené tri rebrá. "Polícia presné okolnosti útoku, ako aj mechanizmus spôsobených zranení, vyšetruje," informuje hovorkyňa nitrianskej polície Renáta Čuháková. 

"Už to ľutujem, že som to takto riešil, ale facku, to si zaslúžil, údajne som ho dokopal, čo nie je pravda," povedal Zsolt. Dumbo už odpočíva na dvore majiteľov, polícia rieši nezvyčajný prípad. Na internete sa množia nenávistné komentáre na adresu majiteľa psa. Rodina má strach, že im niekto ublíži. "Mal som toho psa rád," tvrdí Ján. 

Sloboda zvierat na základe výpovede a fotografií na internete podala na majiteľa psa trestné oznámenie vo veci utýrania zvieraťa k smrti, polícia vec odstúpila veterinárnej správe.

Tejto rodine zhorel dom, psa nechali priviazaného na dvore. Rok:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy