Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Našli ho 4 dni po havárii. Najväčší obdivovateľ Andyho Warhola zomrel v aute
Zdielať na

Našli ho 4 dni po havárii. Najväčší obdivovateľ Andyho Warhola zomrel v aute

ROKYTOVCE / Cestou z krstu knihy v medzilaboreckom múzeu prišiel o život 57-ročný muž a veľký obdivovateľ slávneho Andyho Warhola, Jozef Keselica. Od soboty bol nezvestný a podarilo sa ho nájsť až na štvrtý deň. Jeho havarované auto našiel desiatky metrov mimo cesty riaditeľ múzea.

Jozef Kreslica bol pred pár dňami ešte na krste knihy v medzilaboreckom múzeu. Odvtedy o ňom príbuzní nemali žiadnu informáciu. "Policajti vykonali previerky na viacerých miestach vo Svidníku a v Medzilaborciach, nezvestného muža však nenašli," informoval Daniel Džobanik, hovorca krajskej polície. 

Po mužovi od soboty pátrali policajti. Napokon ho našiel riaditeľ múzea. Zaregistroval stopy v tráve a tie ho priviedli až k autu nezvestného. Podľa polície zišiel s vozidlom mimo cesty a autom narazil do stromu. "V priekope pri lese približne 4 metre od havarovaného auta ležal muž bez známok života. Privolaný lekár musel konštatovať smrť," uviedla hovorkyňa záchranárskej skupiny Katarína Načiniaková. 

Auto našli v lese desiatky metrov od cesty. "Bude komplikované dostať vozidlo z priekopy na cestu, sú tam všelijaké stromy, budeme ich musieť vyrezať," povedal v čase nálezu veliteľ zásahu Cyril Burák. Jozef Keselica bol veľkým obdivovateľom Andyho Warhola. Vlastnil azda najväčšiu zbierku materiálov o kráľovi popartu. "To bol človek, ktorý sa pohyboval na hranici fanatizmu, zbieral rôzne články, informácie o ňom, publikoval knihu," povedal Martin Cuvjak, riaditeľ múzea. 

V júni sa chystal na výstavu do chorvátskeho Zadaru. Mali tam byť vystavená jeho kolekcia unikátnych platní. O Warholovi napísal aj knihu, skladal rusínske piesne, no známi si ho budú pamätať predovšetkým ako srdečného a dobrého človeka.

Pozrite si archívnu reportáž o zbierke Andyho Warhola: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy