Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Prípadom zavaleného 17-ročného chlapca sa zaoberá inšpekcia práce
Zdielať na

Prípadom zavaleného 17-ročného chlapca sa zaoberá inšpekcia práce

HUL / Prípadom zavaleného 17-ročného chlapca po štvrtkovej veternej smršti sa zaoberá aj inšpekcia práce. Ide o tragický prípad zo staveniska v dedine Hul. Na tínedžera sa zrútil nedostavaný múr. Na mieste bol mŕtvy.

Sedemnásťročný chlapec išiel podľa kamarátov na stavenisko v strede obce na malú potrebu. Začal fúkať silný vietor a na mladíka sa zrútil  múr. "Že chcel sa ísť vycikať a zrazu to len na neho spadlo," vysvetľuje kamarátova mama Jana. To je múr, to mala byť časť steny z konštrukcie, čo bude prístrešok," povedal starosta obce Pavol Guláš .

Ešte nedostavaný múr bol 5 metrov dlhý a 3 metre vysoký. Aj napriek okamžitej pomoci kamarátov a záchranárov mladík neprežil. Na stavenisko, kde došlo ku tragédii, si posvietili aj inšpektori práce.

"Vstup nebol označený bezpečnostným a zdravotným označením podľa osobitných predpisov, nebol stanovený zákaz vstupu na stavenisko," uviedol Róbert Bulla, riaditeľ IP Nitra. 

Firma, ktorú si objednala obec, tam stavia zberný dvor. K tomu, čo sa udialo, sa zatiaľ vyjadriť nechceli. Inšpektori, okrem iných nedostatkov zistili, že sa na stavbu mohol ktokoľvek bez problémov dostať. "Stavenisko nebolo súvisle oplotené," dodáva Bulla. Všetko je stále v štádiu vyšetrovania, za pochybenia však hrozí pokuta. Ak by bola stavba riadne zabezpečená, mladík by tam zrejme nemohol ísť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy