Zatiahnuté, dažďové prehánky
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Rodičia nechali niekoľko hodín doma samú 9-mesačnú Lenku
Zdielať na

Rodičia nechali niekoľko hodín doma samú 9-mesačnú Lenku

OKOLIČNÁ NA OSTROVE / Iba 9-mesačnú Lenku nechali doma jej rodičia bez dozoru niekoľko hodín. Existuje podozrenie, že dojča bolo v dome samé celú noc a preto ho okamžite odviezli do nemocnice. Odtiaľ ho previezli do detského domova.

Na mieste policajti zistili, že dom je zamknutý a na opakované výzvy nikto nereaguje. Napriek tomu policajti nechceli nič podceniť, a preto dôkladne prezreli dom z vonku. Pri jednom okne sa im zdalo, že počujú detský plač. Preto v zmysle zákona využili oprávnenie o otvorení bytu a v dome našli v detskej postieľke dievčatko. Keď zbadalo ľudí vo dverách, začalo sa spokojne usmievať. 

Policajti na miesto okamžite privolali Rýchlu zdravotnú pomoc, ktorá 9-mesačnú Lenku previezla do nemocnice. Podľa lekára dieťa neutrpelo žiadne zranenia. Následne kontaktovali Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny, ktorý dievča prevzal. 

Rodičia boli v tom čase mimo obce a spokojne nakupovali asi 30 kilometrov od ich domu. Argumentovali tým, že Lenka je už dosť veľká na to, aby zostala doma sama a že boli preč iba niekoľko hodín. Dvadsaťosemročný Radovan je nezamestnaný a 20-ročná Vanesa je na materskej dovolenke. Podľa informácií zo zdroja TV JOJ, rodičia Lenky mali byť bez dcérky už v predchádzajúci večer v Bratislave, kde majú trvalé bydlisko. To, či dievčatko bolo samé skutočne len pár hodín, alebo celú noc, nič nemení na veci, že ide o zločin odloženie dieťaťa. 

"Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície z Komárna vykonáva všetky potrebné procesné úkony a prebiehajú výsluchy. Uvedený skutok vyšetrujeme ako zločin odloženia dieťaťa. Nakoľko rodičia mali povinnosť starať sa o dieťa, ktoré si nemohlo zadovážiť pomoc na mieste, kde mu nehrozí nebezpečenstvo ohrozenia života alebo zdravia, hrozí za tento skutok v zmysle zákona trest odňatia slobody na 2 až 6 rokov," informuje hovorkyňa nitrianskej polície Božena Bruchterová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy