Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Mladík (17) prišiel na policajnú stanicu nahlásiť, že zabil svojho otca
Zdielať na

Mladík (17) prišiel na policajnú stanicu nahlásiť, že zabil svojho otca

GALANTA / Rodinná tragédia sa stala v stredu večer v Galante. Muža (43) mal o život pripraviť jeho neplnoletý syn. Ten sa sám udal na polícii. Motívom bola pravdepodobne otcova agresia podporovaná alkoholom.

Iba málokedy sa stane, že sa páchateľ príde sám nahlásiť na políciu. Prekvapení boli aj policajti v Galante. Asi okolo desiatej hodiny večer na ich stanicu prišiel 17-ročný stredoškolák s desivým oznámením. 

Službukonajúcemu policajtovi Dávid nahlásil, že zabil svojho otca. Podľa informácií televízie JOJ, ktoré potvrdili záchranári, mal zavraždený muž otvorené zranenia na hrudníka a ťažké poranenia hlavy. Podľa zdroja blízkeho rodiny mal byť Dávidov otec alkoholik a neraz sa správal agresívne. Zrejme aj to bolo dôvodom chlapcovho útoku a pravdepodobne v amoku napadol otca. Svoj čin si potom uvedomil a šiel sa sám prihlásiť na políciu. 

"Proste alkohol robil svoje, zrejme bol agresívny, keď si vypil. Viem, že mal zákaz aj tu do jednej krčmy chodiť," hovorí obyvateľ mesta. Jozef pracoval ako automechanik. Oficiálny motív vraždy polícia zatiaľ neuviedla. Rovnako nie je známa ani vražedná zbraň."Prípadom sa zaoberá krajská kriminálna polícia, bolo začaté trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vraždy," informuje policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. Polícia momentálne vykonáva procesné úkony, bola tiež nariadená súdnoznalecká pitva. Zatiaľ nikoho neobvinili. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy