Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Žena si pred pôrodom siahla na život, rodina jej zakázala rodiť cisárskym rezom
Zdielať na

Žena si pred pôrodom siahla na život, rodina jej zakázala rodiť cisárskym rezom

Archívna reportáž

SHAANXI / Verejnosť šokoval a pobúril prípad 26-ročnej ženy, ktorá skočila z nemocničného okna, pretože jej rodina nedovolila rodiť cisárskym rezom. Pri páde prišla o život nie len mladá matka, ale aj jej nenarodené dieťa.

Doktor čínskej nemocnice Yulin Number One povedal, že mladá Ma dvakrát opustila nemocničnú izbu, aby povedala rodine, že ma neznesiteľné bolesti a že chce podstúpiť cisársky rez, ale rodina jej to zakázala. Po tragickom incidente jej manžel poprel, že by niečo také urobili. 

Budúca matka bola v 41. týždni a doktori rozhodli, že pôrod prirodzeným spôsobom by bol veľmi riskantný. Keď nemocnica predostrela rodine ich rozhodnutie, vyjadrili sa, že "chápu to, ale odmietajú operáciu a chcú, aby situáciu naďalej pozorovali." Jej manžel potvrdil, že jeho žena dvakrát opustila izbu v bolestiach a začal byť z toho nervózny. Poprosil teda lekárov, aby našli niekoho skúseného v oblasti operácie cisárskym rezom. 

Medzitým ale Ma zmizla. "Poznajúc charakter mojej ženy, nemyslel som si, že by to viedlo k takej silnej reakcii," povedal miestnym médiám, uvádza portál BBC. Čínsky zákon nariaďuje schválenie akejkoľvek operácie rodinou pred tým, ako by sa do nej mohli lekári pustiť. Vlna pobúrených reakcií sa okamžite zdvihla na sociálnych sieťach. "Tehotná žena pozná svoju vlastnú situáciu, prečo jej podpis nestačí?" Padali aj silnejšie komentáre, ako že za smrť mladej ženy, by sa mala zodpovedať rodina. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy