Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
V Komárne opravujú cestu, na odvodnenie nemyslia
Zdielať na

V Komárne opravujú cestu, na odvodnenie nemyslia

KOMÁRNO / Veľká oprava ciest v Komárne sa začala už v máji. Hrôzu z nej ale majú obyvatelia Mesačnej ulice. Obávajú sa, že im prinesie potopu počas dažďov. Navyše cesta, ktorú opravujú, ani nepatrí mestu.

Po prvotnom nadšení, že ulica bude opravená, prišlo veľké sklamanie. Mesačná ulica v Komárne bola roky verná svojmu menu – asfaltový koberec natiahnutý na pôvodnú dlažbu po zime pripravoval pasce pre autá v podobe kráterov. Výška cesty, z ktorej sa pred polstoročím vchádzalo do domov po schodoch, mnohými opravami narástla. A dažďová voda sa nie a nie trafiť do vpustu kanalizácie." Absolútne ich nezaujíma odvodnenie tejto ulice," hovorí obyvateľ Milan.

"Už aj v byte to cítiť, stena je už mokrá, lebo furt stojí tu voda, netečie tam ďalej," hovorí obyvateľka Alžbeta. Projekt mesta sa týka len opravy vozovky.

"Čo sa týka uličných vpustí dažďovej vody sú osadené omnoho nižšie, tá voda musí trafiť jednoducho povedané do tých uličných vpustí. Tá profilácia bude smerovaná ku krajom, k tým odvodňovacím rigolom, takže tá vrstva sa obnoví do tých pôvodných výškových pomerov," vysvetľuje Attila Tóth z mestského úradu.

Spád bude smerovať k chodníkom po stranách, ktoré sú miestami zvýšené bez povolenia a pôvodné rigole mnohí, pre pohodlie pri parkovaní do garáží, zaliali betónom.

"Čo sa týka odvodnenia ulice, chodníkov, to jednoducho sa budem musieť riešiť v budúcnosti," uviedol Tóth. Na to budú potrebné nielen peniaze, ale aj kolotoč na získanie súhlasu majiteľa, tak ako pri terajšej oprave. Až teraz vyšlo najavo, že majiteľom cesty je štát a správcom Železnice Slovenskej republiky.

Nová cesta tak síce poteší vodičov prechádzajúcich ulicou, obyvateľom však rozhodne neprispeje k lepšej nálade.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy