Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
V Nitre sa sanitka zrazila s autom. Lekár a záchranári skončili v nemocnici
Zdielať na

V Nitre sa sanitka zrazila s autom. Lekár a záchranári skončili v nemocnici

NITRA / Zranený lekár a dvaja záchranári, to je výsledok dopravnej nehody v Nitre. Záchranke, ktorá smerovala za pacientom, skrížilo cestu terénne vozidlo. Aj keď mala sanitka prednosť, rozhodujúce v tomto prípade bude to, či mala okrem výstražných svetiel zapnutú aj zvukovú signalizáciu.

Trojčlenná posádka záchranárov sa ponáhľala k pacientovi. Vychádzali z vedľajšej cesty a k zrážke s terénnym autom došlo potom, ako vyšli na hlavnú. V sanitke sedel lekár a dvaja záchranári. Už o pár minút im prišli na pomoc kolegovia. Všetci traja skončili v nemocnici. Vodič terénneho auta, ktorý po ošetrení v nemocnici prišiel na miesto opakoval, že sa sanitke už  nedokázal vyhnúť. Tvrdí však, že mali zapnuté iba výstražné svetlá, ale bez zvukovej signalizácie. 

"Sirénu som nepočul a majáky som zbadal v poslednej chvíli, keď bola pred autom," opisuje šofér auta. Podľa informácií televízie JOJ z prostredia záchranárov, majáky spustené na záchranke vraj boli.  

Terénne auto ako aj sanitka zostali nepojazdné, na miesto prišli záchranári, ktorí doležité veci a lieky z vozidla preložili do iného. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy