Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Vlak sa v Zemianskej Olči zrazil s kamiónom
Zdielať na

Vlak sa v Zemianskej Olči zrazil s kamiónom

ZEMIANSKA OLČA / Na juhu Slovenska sa v utorok ráno zrazil vlak českého dopravcu RegioJet s nákladným autom, pri kolízii sa podľa hasičov zranilo osem ľudí.

Pri kolízii sa zranilo viac ako desať osôb vrátane vodiča kamiónu. Nehoda sa stala na nechránenom železničnom priecestí v obci Zemianska Olča na regionálnej trati z Bratislavy do Komárna, na ktorej RegioJet zaisťuje štátom dotovanú vlakovú dopravu.

Podľa hovorcu RegioJetu Aleša Ondrůje si nehoda vyžiadala ošetrenie 11 cestujúcich s ľahkými poraneniami a vážne zranenie vodiča kamiónu. Hasiči pôvodne informovali o ôsmich zranených.


Pri zrážke bola tiež poškodená súprava vlaku, ktorá po náraze do nákladného vozidla vykoľajila. Zatiaľ nie je známe, z akých dôvodov vošiel 41-ročný vodič maďarského kamiónu s nákladom obilia na priecestie v čase, keď tadiaľ prechádzal vlak.

Pre nehodu boli vlaky na časti železničnej trati zastavené. RegioJet oznámil, že zabezpečuje nasadenie náhradnej autobusovej dopravy. Uviedol tiež, že za posledný polrok ide už o tretiu nehodu vlaku s kamiónom na spomínanej regionálne trati.

Už predchádzajúce nehody spôsobili vyradenie dvoch motorových jednotiek RegioJetu, čo viedlo k zníženiu prepravnej kapacity vlakov na trati. Práve na nedodržiavanie štátom objednaných kapacít zo strany RegioJetu upozornilo v októbri slovenský ministerstvo dopravy. RegioJet vtedy uviedol, že na regionálnej trať medzi Bratislavou a Komárnom nasadí veľkokapacitnú súpravu, ktorá podľa neho síce nahradí dve havarované motorové jednotky, ale nevyrieši problém nedostatočnej kapacity vlakov v súvislosti s nárastom počtu cestujúcich.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy