Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Obyvatelia Novej Stráže majú problém s kanalizáciou, Ján takmer prišiel o život
Zdielať na

Obyvatelia Novej Stráže majú problém s kanalizáciou, Ján takmer prišiel o život

KOMÁRNO / V Novej Stráži pri Komárne sa už roky trápia s vodou z kanalizácie počas veľkých búrok. Tamojší ľudia už spísali nejednu petíciu. Kompetentní ale tvrdia, že je všetko v poriadku. Pred pár dňami tam majiteľ jedného z domov zažil výbuch vo vodovodnej šachte a utrpel vážne popáleniny. Je presvedčený, že obe veci súvisia a nikto to nerieši.

Ján z Novej Stráže pri Komárne, sa v piatok vrátil z nemocnice. Pred pár dňami utrpel popáleniny 2. a 3. stupňa po tom, ako prežil výbuch vo vodovodnej šachte pred vlastným domom. Išlo pravdepodobne o výbuch plynu. 

"Hovorí sa, že je tu bioplyn a hovorí sa, že je tu zemný plyn. Do šachty sa nám dostali výkaly, pri búrke. Vynosili sme odtiaľ tri fúriky odpadu," hovorí Ján Deminger.

Potom chcel ešte upraviť poklop pomocou karbobrúsky, aby bol tesnejší. Keď ju v šachte zapol, došlo k výbuchu. "Zo šachty ma vyhodil šesťmetrový plameň. Bola tam aj moja žena a dieťa. Žena sa len tesne vyhla výbuchu. Keby ju zabilo, čo by ste povedali? Pýta sa Ján Deminger.

Problémy s vodou

Problémy, doteraz len s vodou, v ulici vraj pretrvávajú roky. Všetko začalo po tom, ako bola na novo vybudovaná kanalizácia. Ako hovorí Ján Deminger, táto ulica ja dlhá 500 metrov. Je tu sústavne zalievanie od dažďovej vody, zalievanie od kanalizačného systému. Podľa neho, od roku 2009 obyvatelia ulice vypisujú petície, papiere, žiadosti.

Na mieste v piatok zasahovali aj hasiči. Prišli premerať koncentrácie plynov v šachte, kde došlo k výbuchu. Avšak, tá už bola celý týždeň otvorená, aby sa vyhli prípadnej ďalšej explózii. "Hasiči za pomoci analyzátoru plynu nenamerali žiadne nebezpečné koncentrácie," uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Nitre Michal Varga.

Plynári

"Každý nám zatĺka, a hovoria, že nemáme pravdu. Ale to nie je sranda. Ak niekto pôjde okolo a zahodí zápalku, vyletí," myslí si Ján Deminger. Merania tu v piatok vykonávali aj plynári na viacerých miestach, navŕtali dokonca aj vozovku.

"Pracovníci ťažkej údržby meraním nezistili žiaden únik zemného plynu," uviedol hovorca spoločnosti SPP Milan Vanga. V celej ulici pokračujú v meraniach, majiteľ dokonca podal dnes trestné oznámenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy