Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Jeden z príslušníkov Zboru väzenskej a justičnej stráže prišiel o prácu pre drogy
Zdielať na

Jeden z príslušníkov Zboru väzenskej a justičnej stráže prišiel o prácu pre drogy

KOŠICE / Jeden z príslušníkov Zboru väzenskej a justičnej stráže prišiel o prácu pre drogy. Tridsaťpäťročný muž pracoval vo väznici na Floriánskej ulici v Košiciach. To, že je užívateľom drog, zistili pri odbere telesných tekutín.

Tridsaťpäťročný muž pracoval v tomto ústave od roku 2011. Podľa zdroja TV JOJ mal problémy s drogami dlhodobo. "Dňa 14.08.2018 bol v ranných hodinách v ústave Košice vykonaný odber telesných tekutín za účelom zistenia prítomnosti omamných a psychotropných látok v tele," povedala Marta Nováková, GR ZVJS. 

Pozitívny výsledok preukázal prítomnosť amfetamínu a metamfetamínu."Na základe tejto skutočnosti bol v ten istý deň s týmto príslušníkom zboru ukončený služobný pomer," dodáva Nováková. Vzorky odobrané z tela príslušníka zaslali na ďalšie laboratórne vyšetrenia. "Drogy u neho priamo v držbe nájdené neboli," hovorí Nováková. 

Podľa zdroja TV JOJ mal muž dlhodobo užívať pervitín. To či bolo testovanie náhodné, alebo o mužovej závislosti na jeho pracovisku vedeli nie je jasné. Keďže fyzicky u neho drogy nenašli, nedopustil sa trestného činu a tak sa polícia prípadom nezaoberá.

"Vami uvedeným prípadom sa útvary v pôsobnosti Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach nezaoberajú. Je potrebné poznamenať, že samotné užívanie drog nie je trestným činom, resp. nenapĺňa skutkovú podstatu žiadneho z trestných činov uvedených v Trestnom zákone," informuje hovorkyňa polície Jana Mésarová.