Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Iskra v očiach a úsmev na perách. Rally Opatovská prináša radosť znevýhodneným deťom
Zdielať na

Iskra v očiach a úsmev na perách. Rally Opatovská prináša radosť znevýhodneným deťom

KOŠICE / Vo štvrtok odštartovala v Košiciach Rally Opatovská. Žiť na plný plyn je mottom aj 21. ročníka, kde si mentálne a telesne znevýhodnené deti každý rok užijú pestré chvíle a nezabudnuteľné zážitky s rôznymi osobnosťami.

Jedinečné podujatie Rally Opatovská - Žiť na plný plyn sa už po 21-krát uskutočnilo vo východoslovenskej metropole. S myšlienkou organizácie tohto jedinečného podujatia v Košiciach prišiel Erik Aresta, ktorého si mnohí môžu pamätať skôr pod menom MC Erik. Podobné podujatia sa už v minulosti uskutočnili v Brne a aj Bratislave, ale pre nedostatok sponzorov sa v tejto tradícii nepokračovalo. 

Naopak v Košiciach sa každý jún deti môžu tešiť na stretnutie so svojimi "hrdinami". Za volant si aj tento rok sadlo 30 šoférov a posádku im tvorili telesne a mentálne znevýhodnené deti zo Spojenej školy na Opatovskej ceste v Košiciach vo veku od 6 do 18 rokov. Jazdilo sa v Košiciach a blízkom okolí a deti odpovedali na stanovištiach na otázky z oblasti dejepisu, zemepisu a všeobecného prehľadu.

Šoféri aj tento rok absolvovali jazdu zručnosti, čo nie je vôbec jednoduchá vec. Museli zvládnuť jazdu pomedzi kužele za čo najkratší čas. Vodiči týmto spôsobom môžu prispieť k výhre niektorého z družstiev. Tímový duch je dôležitý a síce chcú mnohí vyhrať, najdôležitejšie je, že sa zúčastnia a spestria deťom svojou prítomnosťou tento júnový deň. 

Pozvanie tento rok prijali aj mnohé osobnosti a známe tváre ako Erik Aresta, Patrik Herman, skupina NO NAME a aj moderátor TV JOJ Juraj Hajdin. "Veľa ľudí sa ma pýta,či sa mi kvôli tejto akcii oplatí ísť z Bratislavy do Košíc a spať kvôli pár hodinám. Ten kto s tými deťmi prežil aspoň tých pár hodín, videl tú radosť v ich očiach a to, že naozaj sa deti na túto akciu tešia celý rok a zároveň ich to motivuje viac aj v škole, určite by sa sám presvedčil, že sa mi to oplatí," povedal s úsmevom na perách Juraj. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy