Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Košická rallye s veľkým srdcom
Zdielať na

Košická rallye s veľkým srdcom

Zdroj: kosice.sk

KOŠICE / Vo štvrtok štartuje v Košiciach Rallye Opatovská. Žiť na plný plyn je mottom už 17. ročníka tohto podujatia. Akcia je venovaná deťom s mentálnym a telesným postihom.

Niekdajší spevák Erik Aresta prišiel s myšlienkou pripraviť pre hendikepované deti z Opátskeho nekaždodenné podujatie, pri ktorom by sa spojila vôňa benzínu s ľudským spolucítením. Umelec známy hlavne z dua s Barborou Haščákovou je dnes v Prahe dídžejom.

Ako informovala organizátorka podujatia Anetta Smiková, napriek názvu nejde o rýchlostnú, ale o vedomostnú súťaž pre deti zo Spojenej školy na Opatovskej ceste. Súťažiť bude 30 vozidiel jazdiacich podľa itineráru. 

Známe tváre

Za volant si sadnú známe slovenské osobnosti. Deti na troch stanovištiach v meste budú odpovedať na rôzne otázky z prírodovedy, zemepisu, dopravných predpisov a všeobecného spoločenského prehľadu.

Vodiči, medzi ktorými bude spomínaný Erik Aresta, skupina No Name či moderátor TV JOJ Juraj Hajdin, najprv absolvujú jazdu zručnosti. "Súťaž sa teší mimoriadnej obľube detí, ale aj medzi osobnosťami z radov umelcov, športovcov či biznisu. Pre mnohé z týchto detí je to jediná možnosť v roku žiť naozaj na plný plyn," dodala Smiková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy