Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Vydražený anjel zo Srdca pre deti má už svoje miesto
Zdielať na

Vydražený anjel zo Srdca pre deti má už svoje miesto

KOŠICE / Výnimočný projekt Srdce pre deti je úspešne za nami. Vyzbierané peniaze pomôžu stovkám rodín, ktoré to naozaj potrebujú. Prispeli a vlastne stále prispievajú všetci dobrí ľudia. Jeden z nich pomohol tak, že vydražil jedinečné dielo - Anjela so zlomeným srdcom, ktorého vyrobili vo Vranove. Už počas výstavy pútal veľkú pozornosť. Pozrite sa, kde nakoniec skončil. Jeho nový majiteľ ukázal, že má naozaj dobré srdce!

Autor anjela ďakuje

"Musím sa poďakovať pánu Bohu a neviem, či večer zaspím," hovorí autor anjela, majster rezbár Milan Krajňák. jeho dielo pomohlo deťom a dostalo sa ku človeku, ktorý za anjela so zlomeným srdcom zaplatil nemalé peniaze.

Nadrozmerný anjel vznikol so 40-ročnej vŕby. Autori o ňom hovoria ako o Božom dare. Takmer 3-metrového anjela tvorili žiaci z vranovskej školy spolu s majstrom rezbárom necelý rok. Potom ho darovali projektu Srdce pre deti.

Počas dražby bol umiestnený na nábreží Dunaja. Aby ho videlo čo najviac očí. Vydražiť si mohol ktokoľvek s tým, že peniaze poputujú deťom, ktoré potrebujú pomoc. zrejme hrou osudu sa vrátil na východné Slovensko.

Anjela si napokon vydražil muž z Košíc. "Zatiaľ všade hmlisto a poľadovica, ale my sa nebojíme, lebo ide s nami anjel," povedal tesne pred prevozom sochy riaditeľ SOŠ Drevárska vo Vranove nad Topľou Igor Šesták.

Dražiteľ chce zostať v anonymite

Socha anjela bude zdobiť priestory jedného z košických bizniscentier. Muž, ktorý ho vydražil chce ostať v anonymite. Podľa neho je totiž dobročinnosť o skutkoch a nie o medializovaní. "Je to veľmi sympatické gesto," hovorí riaditeľ školy. "je to tak, akoby tu tá socha bola plánovaná," hovorí majster rezbár Milan Krajňák.

Správca budovy prisľúbil, že sa o anjela bude príkladne starať. "Budeme robiť všetko preto, aby nás tá socha ešte aj prežila," hovorí správca budovy BCM v Košiciach Martin Tomaško. "Keď má dobré klimatické podmienky, tak vydrží aj 600 rokov," dodáva autor sochy.

SMS do 31.12. ĎAKUJEME!

Srdce pre deti môžete podporiť aj zaslaním prázdnej SMS v hodnote 5 EUR na číslo 871. Zbierka pokračuje do 31.12.2013. Službu podporujú všetci traja mobilní operátori. Hodnota SMS je vďaka operátorom konečná a v plnej výške používaná na pomoc deťom, keďže režijné náklady projektu hradí denník Nový Čas. Srdce pre deti využíva verejnú zbierku Nadácie Pontis registrovanú ministerstvom vnútra. POHYB VAŠICH PEŇAZÍ sa dá SLEDOVAŤ ONLINE.

Srdce a jeho história

Springer prišiel na charitatívny nápad v roku 1978. V rádiu sa dopočul, že každoročne následkom dopravných nešťastí zahynie na cestách v Nemecku takmer 1 500 detí. Na väčšine miest totiž chýbali semafory či priechody pre chodcov.

Vydavateľ Springer sa rozhodol, že to tak nenechá a do veci zaangažoval denník Bild. A ukázalo sa, že práve sila najväčšieho tlačeného média v Európe môže ľudí zmobilizovať pre dobrú vec. 

Téme sa venuje  reportér Jozef Kačmáry. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy