Jasno
11°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Bekim (25) zo Srdca má klip: Chyť ma, ak to dokážeš...
Zdielať na

Bekim (25) zo Srdca má klip: Chyť ma, ak to dokážeš...

BRATISLAVA / Volajú ho Rýchla noha aj Čierny atlét. Bekim, ktorého Slovensko spoznalo v programe Srdce pre deti, sa nebráni ani jednej z prezývok. Po nehode na bicykli skončil na vozíčku, neopúšťa sa však. Práve naopak. Snaží sa žiť. Zložil skladbu s príznačným názvom - Chyť ma, keď to dokážeš.

UPOZORNENIE. Video obsahuje vulgárne výrazy.

Bekimov osudný pád

Život je príliš krátky na to, aby sme ho preplakali. Mali by sme sa viac usmievať. Tieto slová patria Bekimovi. "Tento mladý muž nám všetkým dáva silu a nádej veriť, že s úsmevom sa naozaj dajú aj tie neuveriteľne ťažké skúšky zvládnuť aspoň o čosi ľahšie, než bez neho," odznelo v charitatívnom projekte Srdce pre deti, ktorý v piatok odvysielala televízia JOJ.

Bekim veľmi dobre vie, o čom hovorí. Pri pretekoch na bicykli si vážne poranil chrbticu. "Mal som zlomený štvrtý krčný stavec. Zatlačil mi na piaty, ten sa celý rozdrvil a potlačil mi miechu," opisuje.

Na dekolt pozerám...

Bekim sa všetko učil odznova, napokon skončil na vozíku.  "Chcete ísť na vécko, neviete ísť na vécko, chcete ísť do sprchy, neviete ísť do sprchy. Na všetko potrebujete pomoc. Ešte aj stravu v reštaurácii musím mať nakrájanú, moje ruky sú totiž ako hrable," podotkol.

Napriek tomu sa nepoddáva, skôr naopak. Dôkazom je aj jeho hip-hopová skladba Chyť ma, keď to dokážeš. "To, že všetky štyri končatiny mám rozochvené, neznamená, že doma zostanem," rapuje. A robí si srandu sám zo seba. Ikeď v tom, že je na invalidnom vozíku, vidí aj množstvo výhod. "Sedím tak akurát, že na dekolt pozerám. Hľadaj všade výhody, nebuď doma zavretý," spieva.

SMS do 31.12. ĎAKUJEME!

Srdce pre deti môžete podporiť aj zaslaním prázdnej SMS v hodnote 5 EUR na číslo 871. Zbierka pokračuje do 31.12.2013. Službu podporujú všetci traja mobilní operátori. Hodnota SMS je vďaka operátorom konečná a v plnej výške používaná na pomoc deťom, keďže režijné náklady projektu hradí denník Nový Čas. Srdce pre deti využíva verejnú zbierku Nadácie Pontis registrovanú ministerstvom vnútra. POHYB VAŠICH PEŇAZÍ sa dá SLEDOVAŤ ONLINE.

Srdce a jeho história

Springer prišiel na charitatívny nápad v roku 1978. V rádiu sa dopočul, že každoročne následkom dopravných nešťastí zahynie na cestách v Nemecku takmer 1 500 detí. Na väčšine miest totiž chýbali semafory či priechody pre chodcov.

Vydavateľ Springer sa rozhodol, že to tak nenechá a do veci zaangažoval denník Bild. A ukázalo sa, že práve sila najväčšieho tlačeného média v Európe môže ľudí zmobilizovať pre dobrú vec. 

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

youtube.com

Súvisiace články

Najčítanejšie správy