Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Stav Vanesky, ktorá spadla do stupačkovej šachty, je veľmi vážny
Zdielať na

Stav Vanesky, ktorá spadla do stupačkovej šachty, je veľmi vážny

MICHALOVCE / Dnes je to presne mesiac od veľkého nešťastia v Michalovciach. Skupinka detí sa vtedy hrala vo voľne prístupnej bytovke, ktorá chátra niekoľko desaťročí. Dvanásťročná Vaneska sa zrazu pošmykla a spadla z ôsmeho poschodia. Malá bojovníčka to prežila, stále je však v opatere lekárov.

Miesto nešťastia sa za mesiac zmenilo na nepoznanie. Celá lokalita je už totiž kompletne oplotená. Majiteľ tu dal obnoviť stĺpy a komplex obohnal železným pletivom. Pribudli tu aj tabuľky s upozornením na prísny zákaz vstupu. Deti sa tak už dovnútra nedostanú a prestali sa tu hrávať. 

Vaneska absolvovala po páde do stupačkovej šachty náročné operácie. Jej stav je vážny, nachádza sa v bdelej kóme. Aj napriek tomu ale vďaka rehabilitácii robí pokroky. Jej najbližšia rodina ju v nemocnici navštevuje a postupne sa ju snažia pripraviť na prevoz do domáceho prostredia.

Prípad vyšetruje polícia, zatiaľ žiadnu konkrétnu osobu neobvinila. Od rodičov školáčky už prijala aj trestné oznámenie. Čaká sa na znalecký posudok.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy