Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Brit, ktorého zadržali pre podozrivé správanie na kúpalisku, zostáva vo väzbe
Zdielať na

Brit, ktorého zadržali pre podozrivé správanie na kúpalisku, zostáva vo väzbe

KOŠICE / Anglicky hovoriaci muž tmavšej pleti sa podľa mnohých ľudí na kúpalisku v Košiciach správal podozrivo. Zavolali preto políciu, ktorá ho zatkla pre podozrenie z terorizmu. To sa síce nepotvrdilo, ale muž pôvodom zo Sýrie pôjde napokon pred súd za to, že v cele napadol policajta.

Brita pôvodom zo Sýrie prieviezli na súd spútaného. gtridsaťšesťročný Otman sa nepáčil návštevníkom kúpaliska. "Pri kúpaní sme videli človeka tmavšej pleti, ktoý bol oblečený, mal tašku a nahrával si kúpalisko a ľudí naokolo," uviedol svedok. 

Brit už mohol byť doma, nebyť skratu, ktorý nastal v cele policajného zaistenia. Napadol tam policajta. Podľa zdroja blízkeho policajnému vyšetrovaniu si zobral deku a vyhrážal sa samovraždou. Keď mu v tom chcel strážca zabrániť, začala sa mela. Policajt skončil s natrhnutým uchom a podľa zistení reportéra Jozefa Kačmáryho aj zlomeným nosom. 

Ostáva za mrežami

Po trojhodinovom pojednávaní sudkyňa rozhodla, že Sýrčan s britským pasom zostáva naďalej za mrežami. "Uznala dôvod, že ho berie do väzby. Dali sme sťažnosť proti tomu," uviedol advokát obvineného Jaroslav Homza. 

Sudkyňa muža zobrala nechala vo väzbe, aby sa nemohol vyhýbať súdnemu pojednávaniu. Počas pojednávanie požiadal o pomoc britského konzulátu. 

Evakuácia kúpaliska

Kúpalisko Červená Hviezda zavreli v utorok policajti po tom, čo sa po kúpalisku prechádzal. muž. Podľa zamestnancov sa správal podozrivo. Oblečený si nakrúcal kúpalisko a okolie.

"Pri kúpaní sme videli človeka tmavšej pleti, ktorý bol oblečený, mal kabelu a nakrúcal si kúpalisko, ľudí, okolie," opisuje návštevník kúpaliska Peter. "Kúpil si lístok a na tribúne zostal oblečený," povedal viceprimátor mesta Martin Petruško.

Kým prišla hliadka na kúpalisko, podozrivý muž z neho odišiel. Policajti ho zadržali na košickom letisku tesne pred odletom. "V dnešnej dobe treba takéto veci vnímať citlivo. Vidíme, čo sa dialo v Európe v posledných dňoch,"povedal Petruško.

Po rozsiahlom preverovaní polícia zistila, že Angličan nepredstavoval žiadnu hrozbu. Bol to podľa polície len turista, ktorý sa z Ukrajiny chcel dostať cez Slovensko domov do Britstolu. "Osoba, keďže bola obmedzená na osobnej slobode, bola umiestnená do cely policajného zaistenia," uviedol policajný prezident Tibor Gašpar. 

Súvisiace články