Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Polícia v Košiciach uzavrela kúpalisko pre podozrivé správanie cudzinca
Zdielať na

Polícia v Košiciach uzavrela kúpalisko pre podozrivé správanie cudzinca

KOŠICE / V Košiciach uzavreli policajti kúpalisko Červená hviezda pre podozrivé správanie cudzinca. Podľa informácií televízie JOJ sa muž sýrskeho pôvodu preukázal britským pasom.

Políciu privolali zamestnanci kúpaliska. Podľa ich slov sa cudzinec správal podozrivo. Oblečený si nakrúcal kúpalisko a okolie. "Pri kúpaní sme videli človeka tmavšej pleti, ktorý bol oblečený, mal kabelu a nakrúcal si kúpalisko, ľudí, okolie," opisuje návštevník kúpaliska Peter. "Kúpil si lístok a na tribúne zostal oblečený," povedal viceprimátor mesta Martin Petruško.

Noc v cele

Kým hliadka dorazila, podozrivý muž z kúpaliska odišiel. Policajti ho zadržali na košickom letisku tesne pred odletom."V dnešnej dobe treba takéto veci vnímať citlivo. Vidíme, čo sa dialo v Európe v posledných dňoch," povedal Petruško.

Podľa informácií televízie JOJ ide o britského občana sýrskeho pôvodu, ktorý strávil noc v policajnej cele v Košiciach. "

Bolo zistené, že prišiel z Ukrajiny, neboli zistené informácie, že by mohol byť podozrivý z plánovania útoku," informuje policajný prezident Tibor Gašpar.

Žiadna hrozba

Po rozsiahlom preverovaní sa zistilo, že angličan nepredstavoval žiadnu hrozbu. Môžeme ho teda považovať za turistu, ktorý sa z ukrajiny chcel dostať cez slovensko domov do Bristolu. "Osoba, keďže bola obmedzená na osobnej slobode, bola umiestnená do cely policajného zaistenia," uviedol Gašpar.

Tridsaťšesťročný Othman už kontaktoval britskú ambasádu v Bratislava a požiadal o pomoc.

Štandardne táto pomoc zo strany ambasády znamená poskytnutie zoznamu právnikov, či upovedomenie najbližšej rodiny. Vyšetrovateľ z NAKA mal teda muža prepustiť. To sa ale nestalo. "Bol kontrolovať policajt osobu v cele, došlo k útoku so zranením v oblasti tváre. Preto sa pripravuje vznesenie obvinenia za útok na verejného činiteľa tejto osobe," vysvetľuje policajný prezident.

Polícia v Košiciach uzavrela kúpalisko pre podozrivé správanie cudzinca, pozrite si reportáž:

Najčítanejšie správy