Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Dovolenka ako pri mori aj na Slovensku. Dunaj vám ponúka tieto zážitky
Zdielať na

Dovolenka ako pri mori aj na Slovensku. Dunaj vám ponúka tieto zážitky

BRATISLAVA / Surfovanie, pláže na kúpanie alebo plavba na lodi. Toto nemusí byť iba opis dovolenky pri mori, ale aj tej na Slovensku. Kto sa napríklad chystá do nášho hlavného mesta, nemusí zbierať iba more zážitkov, ale pocit mora si priam vychutnať. Práve naša najväčšia rieka Dunaj ponúka zážitky, ktoré vám pripomenú pravú prímorskú dovolenku.

Práve Dunaj rastie hneď za Bratislavou v okolí Čunova a Šamorína až do takej šírky, že ten, kto je tu prvýkrát môže byť na pochybách, kde sa to ocitol. Aj pre vietor, je miesto na brehu Šamorína vyhľadávané medzi kitesurfermi alebo jachtármi. Stretnúť tu môžeme aj milovníkov rýchlych člnov, či vodných skútrov.

Obľúbeným dopravným prostriedkom je popri brehu Dunaja z oboch strán aj bicykel alebo kolieskové korčule. No a popri ceste môžete zacítiť aj vôňu francúzskeho Provensálska. Pri obci Dunajská Lužná sa nachádzajú nielen jazerá na kúpanie sa, ale aj levanduľové pole.

Prímorskú atmosféru dotvára kompa spájajúca dedinky Kyselicu a Vojku. Aj keď je to krátka jazda, je to jedna z možností ako sa previezť po Dunaji zadarmo. Kto vystúpi na brehu Vojky môže sa vydať smerom na Čunovo za surferskou vlnou, ktorá sa nachádza v areáli Divokej vody. Len v pár metrovej blízkosti je centrum moderného umenia Danubiana, ktoré ponúka nielen pekné výhľady na obrazy a inštalácie, ale aj na Dunaj, či sochy v priľahlom parku alebo západy slnka. Aj keď je Dunaj na území Bratislavy užší a hlbší aj tu sa nachádzajú pláže vhodné na kúpanie. A vodáci tu z hladiny vidia aj Singapur.

Viac o tom, ako a kam ísť si pozrite v reportáži vyššie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy