Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
FOTO: Vážna nehoda na východe Slovenska. S autom prerazil múr domu a skončil v detskej izbe
Zdielať na

FOTO: Vážna nehoda na východe Slovenska. S autom prerazil múr domu a skončil v detskej izbe

KALNÁ ROZTOKA / Z nasledujúcich záberov zamrazilo v sobotu popoludní asi každého, kto prechádzal cez obec Kalná Roztoka. Osobné auto tam po nehode prerazilo múr rodinného domu a prednou časťou vošlo až do detskej izby. Ťažké tvárnice leteli cez celú miestnosť, ani jeden kus nábytku nezostal celý. Chvíľu pred strašnou nehodou bola v izbe stará mama s vnučkou. Nečudo, že vodič auta po náraze neustále opakoval dve slová- vďaka bohu.

Šoféroval mladý vodič. Tvrdí, že tento manéver bol nevyhnutný. Do cesty mu totiž náhle vošiel chlapec na motocykli. "Kvôli nemu, kvôli jeho chybe, že mi vošiel bezdôvodne, nečakane do protismeru, ja som nemal iné východisko, ja som to musel takto urobiť," hovorí vodič auta. 

Auto prerazilo múr. Tvárnice zasypali celú detskú izbu. Na dome zostala iba diera. Všetkých až zamrazilo, keď majitelia domu povedali, že v tejto izbe sa hrali s vnučkou len chvíľu pred nehodou. "Áno, tam je detská izba, ja som to nevedel, až potom som sa dozvedel a vtedy som si povedal, panebože ešte dobre, že tam nik nebol," pokračuje mladý vodič. 

Vodič je vozičkár, riadenie auta má prispôsobené na ručné ovládanie. Tvrdí, že sa snažil zareagovať najlepšie ako vedel. Rovnako ako vodič opisujú priebeh nehody aj svedkovia. Podľa ich slov chlapec po nehode neušiel, práve naopak okamžite bežal k havarovanému autu. "Ja som z auta vystúpil sám, mal som iba buchnutú hlavu ale inak som nemal bolesti, prišiel ku mne a pomohol mi vytiahnuť invalidný vozík. A ešte mi povedal, si v pohode? Ale prosím povedz, že ti vybehla srna, aby som nemal problémy," pokračuje vodič. 

To, čo bolo presnou príčinou nehody začala vyšetrovať polícia. Dychová skúška u vodiča bola negatívna. "Škoda na rodinnom dome ako aj na motorovom vozidle bola predbežne vyčíslená na 20 tisíc eur," uviedla policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. 

Majiteľa domu teraz čaká kopec práce. Celý zadný múr domu náraz narušil, musia ho zbúrať a postaviť nanovo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy