Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
V Chorvátskom Grobe bývajú ľudia na vlastné riziko. Požiar stále vyšetrujú
Zdielať na

V Chorvátskom Grobe bývajú ľudia na vlastné riziko. Požiar stále vyšetrujú

CHORVÁTSKY GROB / Požiar bytového domu, ktorý neďaleko hlavného mesta pripravil o strechu nad hlavou desiatky rodín, stále vyšetrujú. Obyvatelia, ktorí sa mohli vrátiť do svojich bytov, v nich bývajú na vlastné riziko.

Požiar vypukol v Chorvátskom Grobe časti Čierna voda počas horúcich letných dní v sobotu 5. augusta okolo 17. hodiny. Oheň sa z mezonetového rožného bytu rýchlo rozšíril a ohrozená bola celá bytovka.

"Pri likvidácií požiaru bolo nasadených 30 hasičov s trinástimi kusmi techniky rôzneho druhu. Od výškovej techniky až po hasiacu techniku," povedal vtedy hasič. 

Po požiari zostala bytovka bez elektrickej energie aj vody. Na niekoľko dní si rodiny museli zaobstarať náhradné bývanie. Neskôr sa do svojich bytov postupne vracali. Niektorí sa do svojich domovov do dnešného dňa nevrátili, pretože zhoreli do tla. Presná príčina požiaru bytovky ešte nie je známa, experti stále skúmajú, čo mohlo požiar zapríčiniť.

Robotníci začali minulý týždeň vypratávať zničené a poškodené časti strechy a postupne sa púšťajú do rekonštrukcie. Tá môže trvať niekoľko mesiacov. Podľa informácií TV JOJ statika budovy poškodená nie je, a to je pre obyvateľov dobré znamenie. Práce na streche začali 18. septembra, ak všetko pôjde podľa plánu strecha by mala byť zrekonštruovaná do 2-3 mesiacov.

"Škoda spôsobená požiarom mezonetových podkrovných bytov bola predbežne vyčíslená na 800 tisíc eur. Presné príčiny a okolnosti vzniku požiaru sú stále predmetom vyšetrovania," informuje hovorkyňa bratislavskej polície Veronika Slamková. Šesť z 32-bytov je stále neobývateľných, v tých ostatných bývajú majitelia na vlastné riziko.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy